LUX & IFFR organiseren debatavond over val van Srebrenica

Arthouse LUX en International Film Festival Rotterdam (IFFR) organiseren op vrijdag 4 juni de gratis online debatavond Big Talk: Srebrenica. Never again?, naar aanleiding van de film Quo Vadis, Aida?. Tijdens deze avond gaat Coen Verbraak (journalist en programmamaker) met diverse gasten in gesprek over de vraag wat we kunnen leren van onrecht uit het verleden. Het programma is gratis online te volgen.

Onder leiding van Coen Verbraak praten o.a. Alma Mustafic (overlevende Srebrenica en onderwijsdeskundige), Satko Mujagic (overlevende concentratiekamp Omarska), Remko de Bruijne (ex-Dutchbat), Ludy de Vos (veteranenvertegenwoordiger) en historicus en HAN-docent Marc van Berkel over de verankering van Srebrenica in het collectieve geheugen. De val van Srebrenica is een duistere episode in de Nederlandse geschiedenis – een groot trauma waar pas sinds kort meer aandacht en ruimte voor is. Hoe kunnen we huidige onverdraagzaamheid het hoofd bieden en ons een nieuwe toekomst voorstellen? De kracht van kunst in het erkennen en tonen van deze zwarte bladzijde in de geschiedenis geeft nieuwe mogelijkheden om op het verleden te reflecteren.

Deze Big Talk is onderdeel van de 50e editie van IFFR, die van woensdag 2 t/m zondag 6 juni plaatsvindt. De Big Talk is op vrijdag 4 juni om 19.00 uur gratis online te volgen via www.lux-nijmegen.nl/srebrenica. Dit programma heeft Nederlands als voertaal, met Engelse ondertiteling.

Dit vind je misschien ook leuk