LUX gestart met online programma

Omdat een bezoekje aan het filmtheater er vanwege de coronamaatregelen tijdelijk niet in zit, is LUX gestart met de online programmareeks ‘LUX bij je thuis’. Via diverse online kanalen, zoals Facebook en YouTube, wordt het publiek getrakteerd op verdiepende gesprekken bij een (Picl-)film, een live filmquiz en meer online programma’s. Via online filmplatform Picl was het al mogelijk om (nieuwe) films en documentaires van LUX online te bekijken.

Afgelopen zondag is het eerste ‘LUX bij je thuis’-programma online verschenen: een inleiding door vaste inleider en filmexpert Ruud Vos bij de Belgische dramafilm Jumbo, die vorige week in première ging. In plaats van in de filmzaal vertelt Ruud op YouTube meer over de bijzondere liefde in deze film tussen een meisje en een kermisattractie. De inleiding is te bekijken via het YouTube kanaal LUX Nijmegen en de film via picl.nl/lux.

Donderdag 9 april volgt het tweede online programma: filmdocent Mark Meuldijk vertelt over de film Lillian, een roadmovie over een mysterieuze verdwijning in 1927. Op zondag 12 april volgt een online ZenZondag, waarin Bodhi Yogashala een online yogasessie verzorgt, waarmee de kijker heerlijk kan ontspannen voorafgaand aan de documentaire Honeyland (te zien op Picl). Honeyland is een voor een Oscar genomineerde en visueel verbluffende documentaire over het evenwicht tussen mens en natuur.

Behalve inleidingen bij films volgen er binnenkort ook andere online programma’s, waaronder een live filmquiz, verdiepende gesprekken rondom maatschappelijke thema’s en variërende filmpjes van theatergezelschappen. Meer informatie en data worden bekend gemaakt via lux-nijmegen.nl/thuis en de Facebookpagina en Instagram van LUX.

Dit vind je misschien ook leuk