LUX & Eye presenteren nieuwe filmreeks ‘Previously Unreleased'

Van donderdag 17 juni t/m maandag 23 augustus vertoont LUX de nieuwe filmspecialreeks ‘Previously Unreleased’, een serie prachtige filmtitels die wel te zien waren op prominente filmfestivals in binnen- en buitenland, maar de Nederlandse bioscopen nooit bereikten. Te zien in deze reeks zijn o.a. First Cow, Flowers of Shanghai, To The Moon en I Never Cry.

De eerste filmtitel in deze reeks – te zien van donderdag 17 t/m dinsdag 22 juni - is First Cow van regisseur Kelly Reichardt. In het Oregon van 1820 ontmoet Otis ‘Cookie’ Figowitz, een timide kok op tocht door het land, King-Lu, een Chinese immigrant op de vlucht na het plegen van een moord. De eerste koe in de wijde omtrek biedt hen een uitweg uit hun zwervende bestaan: ’s nachts trekken ze erop uit om haar stiekem te melken en gebruikt Cookie de melk om ongekende lekkernijen te creëren. Het duo weet al snel een bloeiende handel op te zetten, en hun dromen lijken werkelijkheid te gaan worden. First Cow is een subtiel verhaal over vriendschap en ondernemerschap, dat op bedachtzame en verfrissende wijze toont hoe divers een western-verhaal eruit kan zien.

Iedere zomer organiseert Eye de specialreeks ‘Previously Unreleased’. Ook dit jaar halen zij een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar de Nederlandse filmtheaters.

First Cow is van donderdag 17 t/m dinsdag 22 juni te zien in LUX op wisselende tijdstippen. Meer informatie vind je hier

Dit vind je misschien ook leuk