Literair baken voor Kinderboerderij De Goffert

Merijn Hilte, die in 2005-2006 de eerste stadsdichter van Nijmegen was, krijgt een literair baken met zijn gedicht ‘Op de lente’. Op zaterdag 12 juni om 12.00 uur zal Marlies van Hulsentop, voorzitter van Stichting Kinderboerderij Hertenkamp De Goffert, het baken samen met de dichter onthullen. De Werkgroep Literaire Bakens Nijmegen heeft voor deze locatie gekozen, omdat de kinderboerderij in het gedicht wordt genoemd.

Oorspronkelijk stond de onthulling gepland bij het begin van de lente van vorig jaar. Maar vanwege corona is dat toen uitgesteld. Onlangs zijn kinderboerderijen weer geopend voor bezoekers, zodat het baken ‘Op de lente’ na vijftien maanden - en nog net in de huidige lente – kan worden gepresenteerd. Merijn Hilte is geen onbekende op De Goffert: het korte gedicht op ‘De spade’ is van hem. Dit monument uit 2006 is een eerbetoon aan de mannen die in de crisisjaren het Goffertpark met de hand hebben aangelegd.

Na Victor Vroomkoning (bij Hospice Bethlehem), Marijke Hanegraaf (bij Hotel  Nimma) en Dennis Gaens (bij Belvédère) is Merijn Hilte de vierde stadsdichter van Nijmegen met een literair baken. Het op 12 juni te onthullen baken is het 28ste dat de Werkgroep Literaire Bakens Nijmegen realiseert. In voorbereiding zijn bakens van Titus Brandsma, Megchel J. Doewina en Jeroen Brouwers.

Dit vind je misschien ook leuk