Kwatta brengt live theater op Nijmeegse scholen

Live theater is niet mogelijk in de zalen, maar wel op Nijmeegse scholen! Kwatta speelt alweer, ondanks onduidelijkheid over subsidies.

 Zodra de scholen weer open gingen, kon de reeks Kwattaklas-voorstellingen van Donderbuikjes live doorgaan. Kwattaklas is een concept waarbij acteurs een les ‘binnenvallen’ en theater dus rechtstreeks in de klas wordt gebracht, zonder vooraankondiging. Een beproefd concept dat Kwatta al jaren aanbiedt. Basisschool Hidaya was als eerste aan de beurt, amper twee dagen na de heropening van de basisscholen. Na de voorjaarsvakantie volgen nog meer voorstellingen. De Nijmeegse scholen wilden Kwatta maar al te graag op bezoek in het klaslokaal, ondanks de uitdagingen van de strenge coronaprotocollen en weken van digitale lessen.

Kwatta voert momenteel haar programma uit voor 2021 terwijl ze in afwachting is van de besluitvorming bij zowel gemeente Nijmegen als provincie Gelderland over subsidie in 2021. Ondanks deze onzekere situatie doet Kwatta waar ze goed in is: live voorstellingen spelen.

Fotografie: Edwin Deen

Dit vind je misschien ook leuk