Korte film 'The Human' van Nijmeegse filmmaker Harko Wubs weer in de prijzen

De korte film ‘The Human’ van de cineast Harko Wubs heeft gewonnen in de 'wild side' categorie van het Fish and Wildlife Filmfestival in Idaho, Verenigde Staten. Eerder viel de film ook al in Rusland en Spanje in de prijzen. Momenteel reist de film langs vele filmfestivals over de hele wereld. 15 Oktober is de film in Nederland te zien in LUX Nijmegen tijdens 'Gelders Doek'.

The Human is een korte ‘nep-natuurdocumentaire’ van tien minuten waarin een mens wordt geobserveerd tijdens haar ‘jacht’ naar vlees in de supermarkt. De mens wordt hierin op dezelfde manier bekeken als andere diersoorten normaal gesproken worden bekeken in natuurdocumentaires. De maker behandelt zo op een komische manier een urgent en actueel thema rondom de vraag hoe de mens zich tot de natuur en tot ons eten verhoudt.

De film kwam tot stand binnen het grensoverschrijdend EUregio project taNDem (Interreg). Aan de film werkte bekend en onbekend talent mee. Zo sprak Jeroen Kramer (voormalig presentator van het TV programma Klokhuis) de voice-over in en werd gecast en opgenomen door Bob Kommer Studio's, de drone-shots werden gemaakt door het Nijmeegse 'Filmed from Above' en de muziek werd gecomponeerd door Clemens Wijers. 'The Human' is gespeeld door Ulrica de la Mar. Harko Wubs werkt vanuit zijn kantoor in Nijmegen en filmt zowel in Nederland als daarbuiten. Naast zijn eigen filmproducties maakt hij ook films in opdracht.

De trailer van de film is te zien op www.harkoh.nl.

Wubs' nieuwste film 'Dit is hoe een land ontstond' staat net als eerdere films 'Wegen' en 'Das war das lustige Leben' op Cinetree.

Dit vind je misschien ook leuk