Kinderboekenproeverij: panel geeft kinderboekentips

Verslindt jouw kind, kleinkind, oppaskind, buurkind of leenkind het ene naar het andere boek? Of begint jouw voorleesinspiratie op te raken? Laat je inspireren tijdens de Kinderboekenproeverij op maandagavond 3 oktober in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Professionals uit het boekenvak bespreken hun favoriete kinderboeken. 

Na de succesvolle Boekenproeverij, waar titels voor volwassenen worden getipt door een boekenpanel, is het tijd voor de Kinderboekenproeverij. De Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) staat voor de deur: een goed moment om de mooiste kinderboeken in het zonnetje te zetten. Onder leiding van kinderboekenauteur Pim Lammers (bekend van ‘Het lammetje dat een varken is’) delen William Remmers (boekverkoper en jeugdspecialist Dekker v.d. Vegt), Floor Pullen (projectmedewerker educatie Bibliotheek Gelderland Zuid) en Ingeborg Simonetti (eigenaar en boekverkoper Kinderboekwinkel Nijmegen) hun lievelingskinderboeken in de leeftijdscategorie 4 t/m 8 jaar. Ook voor kinderen die niet graag lezen, zijn er goede boekentips. Na afloop krijgen de bezoekers een boekje met alle boekentips mee naar huis.

De Kinderboekenproeverij duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Een kaartje kost € 6 voor bibliotheekleden en € 8 voor overige bezoekers. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.obgz.nl/agenda of bij de balie van de bibliotheek. De Boekenproeverij voor volwassenen vindt plaats op maandag 26 september van 20.00 tot 22.00 uur in Bibliotheek De Mariënburg.