Jubileumcadeau 60 jaar Stadsschouwburg: wie jarig is trakteert

Op 8 april 2021 bestond Stadsschouwburg Nijmegen 60 jaar. Om dit te vieren is er een speciaal jubileumcadeau aangeboden aan sociaal-maatschappelijke organisaties uit Nijmegen en omstreken. De stad Nijmegen en de regio kennen talloze organisaties waarin vrijwilligers zich, vaak jarenlang, inzetten voor mens en natuur. Of het nu om duurzaamheid, armoedebestrijding, vluchtelingenopvang of eenzaamheid gaat: deze organisaties en hun vrijwilligers geven met hun inzet zuurstof aan een leefbare stad en regio.

Om die reden stelde Stadsschouwburg Nijmegen 60 x 10 kaarten beschikbaar aan deze vrijwilligers en organisaties, opdat ze een avond kunnen genieten, ontroerd raken of onbedaarlijk lachen. Stadsschouwburg Nijmegen wil verhalen een podium geven. Verhalen over liefde, tegenslag, jaloezie, wraak, geborgenheid of vriendschap. Het is belangrijk dat verhalen verteld worden; ook verhalen geven zuurstof aan een leefbare stad en regio. Al 60 jaar lang.

Avondje uit met collega’s

Inmiddels hebben een aantal vrijwilligersorganisaties een voorstelling in de Stadsschouwburg of een concert in De Vereeniging bezocht. Een greep uit het heel diverse cadeau-aanbod: Metropole-orkest Toon over Toon Hermans, Het Groot Niet Te Vermijden, Pink Floyd Project, Nederlands Dans Theater, Lebbis, Nick en Simon, Midzomernachtsdroom, Ralph van Raat en nog veel meer mooie uitvoeringen. De gasten worden bij binnenkomst feestelijk en met een persoonlijk praatje ontvangen door de gastvrouwen van de schouwburg. De reacties tot nu toe zijn uiterst positief. De vrijwilligers ervaren het als een echt cadeau en fijne avond uit met collega’s.

Op 8 april a.s., precies op de 61e verjaardag van de Stadsschouwburg, vieren we met onze gasten het verjaardagsfeestje met een bijzondere versie van de Matthäus Passion door het Nederlands Blazers Ensemble en poppenspelers van Duda Paiva (Concertgebouw De Vereeniging, 20.15 uur).

De jubileumactie voor vrijwilligers loopt nog tot het einde van dit theaterseizoen.

Dit vind je misschien ook leuk...