Jarige LUX trakteert op gratis livestream

Een spraakmakende avond over de schurende werking tussen feit en fictie. Op zaterdag 31 oktober om 20.00 uur viert LUX haar 20-jarig bestaan met een enerverend tweegesprek tussen Sinan Can en Martin Koolhoven, waarin zij met elkaar en gasten aan tafel gaan over religie, intolerantie, Disney, troost, manipulatie en surrogaatbeleving. Zij delen hun favoriete fragmenten en live optredens met gasten en publiek. Gratis kaarten om deze avond online bij te wonen zijn verkrijgbaar via de website van LUX: lux-nijmegen.nl.

Schrijfster en actrice Nazmiye Oral is gespreksleider tijdens de avond. Deze zomer was zij te gast bij het televisieprogramma Zomergasten, waar zij zich nadrukkelijk uitsprak voor het aangaan van de dialoog met tegenstanders. Dat leverde lovende recensies op, waaronder in Trouw: “Wat een verademing, de vrije geest van Nazmiye Oral”. In LUX gaat zij in gesprek met twee andere vrijdenkers: Sinan Can en Martin Koolhoven. Can is onderzoeksjournalist en documentairemaker bij BNNVARA, bekend van onder meer De Arabische Storm en Bloedbroeders. In 2016 won hij de prijs Journalist voor de Vrede. Koolhoven is een Nederlands filmmaker. Zijn bekendste films zijn Het schnitzelparadijs, naar de roman van Khalid Boudou, Oorlogswinter naar het boek van Jan Terlouw en de in 2016 bekroonde western Brimstone, die hij zowel schreef als regisseerde. Momenteel zendt de VPRO De kijk van Koolhoven uit, waarin hij filmcolleges geeft.

Gratis kaarten voor livestream

Vanwege het coronavirus is de avond beperkt toegankelijk voor publiek. LUX stelt daarom gratis e-tickets beschikbaar voor het bijwonen van het event vanuit huis via een livestream. Kaarten voor de livestream zijn te bestellen via de website van LUX.

Het tweegesprek tussen Sinan Can en Martin Koolhoven is onderdeel van een programma ter ere van het 20-jarig bestaan van LUX. Meer informatie: lux-nijmegen.nl/movingbubbles.

Dit vind je misschien ook leuk