Go Short en Museum Het Valkhof slaan de handen ineen voor groene filmmiddag

Go Short, International Short Film Festival Nijmegen, organiseert samen met Museum Het Valkhof een filmmiddag met thematische aansluiting op de tentoonstelling ‘Rettet den Wald!’. Met vier korte films zoomt Go Short op zondag 19 december in op het lot van de natuur. Ter verdieping introduceert gastcurator Anne Berk de tentoonstelling die laat zien hoe hedendaagse kunstenaars zich inzetten voor de bedreigde natuur. Samen schetsen de introducties, de korte films en de tentoonstelling een indringend beeld van de natuur in onze huidige én toekomstige

Museum Het Valkhof draagt in de vaste collectie het verhaal van ruim 5000 jaar geschiedenis uit. Daarnaast wil het museum jaarlijks met meerdere wisseltentoonstellingen laten zien hoe kunst en geschiedenis ons wereldbeeld kleuren. Met het heden als vertrekpunt worden thema’s onderzocht die ons als individu en als collectief vormen en inspireren. Speciaal voor de tentoonstelling 'Rettet den Wald! Red het bos! Save the forest!' (kunst in de voetsporen van Joseph Beuys) van Museum Het Valkhof presenteren zij met Go Short een speciale filmmiddag op 19 december.

Zorgwekkend maar strijdvaardig

Het thema van deze middag is natuur in al haar vormen. Go Short geeft toelichting op de indringende films die worden vertoond. Tussendoor neemt gastcurator Anne Berk de bezoeker met mee op een verdiepingstocht door de tentoonstelling met hedendaagse ecokunst. Samen bieden de films, introducties en de tentoonstelling stof tot nadenken over klimaatverandering, onze relatie met de natuur en de toekomst van al het groen om ons heen.

Programma

14.00 - Start programma: twee korte films met introductie van Go Short
14.45 - Introductie Rettet den Wald! op zaal door gastcurator Anne Berk
15.00 - Bezoek tentoonstelling met ruimte voor vragen of dialoog
16.00 - Twee korte films met introductie door Go Short

Bezoekers krijgen de volgende shorts voorgeschoteld: Red-End and the Seemingly Symbiotic Society (Robin Noorda & Bethany de Forest), The Forest (Lia Tsalta), Urth (Ben Rivers) en NAYA - Der Walt hat Tausend (Sebastian Mulder). Meer info over de films lees je op www.museumhetvalkhof.nl of www.goshort.nl.

Tickets nu beschikbaar

Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar. Een ticket voor de middag kost 15 euro (standaard tarief) of 5 euro (gereduceerd tarief, zie website). Wees er op tijd bij. Wil je de groene filmmiddag van Go Short en Museum Het Valkhof niet missen? De tickets zijn nu te koop op de ticketpagina van het museum.

Dit vind je misschien ook leuk...