Go Short Arnhem is in aantocht

Go Short neemt dit jaar voor de vierde keer de stad Arnhem over. In samenwerking met Focus Filmtheater, Rozet, Omroep Gelderland en makerscollectief Gelders DOEK. wordt Go Short Arnhem gepresenteerd. Dit festival staat volledig in het teken van regionaal talent en toont van 8 t/m 11 september 2022 het beste dat Gelderland te bieden heeft op het gebied van korte film.

In de Gelders Kort Competitie zie je de beste films van Gelderse talenten. De selectie is inmiddels bekend en deze films strijden tegen elkaar om het Gouden Hert, een vakjuryprijs ter waarde van € 1.000,-. Deze wordt uitgereikt voor twee verschillende categorieën: Beste Fictie en Beste Documentaire. De films zijn ingedeeld in drie verschillende blokken: GK1. Jezelf Zijn (8 september, 19:00), GK2. Hulp Nodig (9 september, 19:00) en GK3. Op Zoek (10 september, 19:00).

Een deel van de tickets is inmiddels al in de verkoop. Je kunt de tickets kopen op de website van FOCUS Filmtheater. Een ticket kost € 10,50 per programma. Met een CJP-pas krijg je €1,- korting.

Programmering

Naast de Gelders Kort Competitie biedt Go Short Arnhem nog veel meer films. Zo trapt Go Short het evenement op 8 september om 9 uur ’s avonds af met Off the Walls, een filmwandeling door Arnhem waarbij korte films op ongebruikelijke plaatsen vertoond worden. Een gevel, standbeeld of vervallen muur wordt voor een paar minuten omgetoverd in een beeldscherm.

Daarnaast zijn er specifieke themaprogramma’s. In Feel Fine Fashion (9 september, 21:00) zie je de beste fashion shorts en in het blok Eeuwige Zomer (9 t/m 11 september, 21:00) spatten de meest zomerse Go Short-klassiekers van het doek op het dak van Focus. En natuurlijk is er ook met de kleintjes rekening gehouden. In Family Shorts (11 september, 11:00), een programma geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, zien kinderen spetterende animaties, grappige geluiden en schattige dieren in films die ook voor (groot)ouders een genot om naar te kijken zijn. Een selectie van de beste shorts van de Oscars, zie je in de blokken Live Action Masters (10 september, 21:00) en Animation Masters, (11 september, 20:00).

Gelderland Film Meeting

De Gelderland Film Meeting is het onderdeel waar de filmmaker centraal staat. Op zondag 11 september organiseert Go Short dit programma voor filmmakers door filmmakers. Filmprofessionals en experts delen hun kennis met lokale, aspirant-filmmakers. Het contact is laagdrempelig en informeel, wat dan ook gepaard gaat met het grandioze filmmakersdiner ter afsluiting. Go Short organiseert jaarrond meerdere Gelderland Film Meetings. Houd daarom de website van Go Short in de gaten om te weten wanneer de volgende meeting is.

Kijk op goshort.nl voor het volledige overzicht van de films en filmmakers die meedoen met de competitie.

Dit vind je misschien ook leuk...