Festival TREK geopend in Nijmegen

Vanmiddag werd in het Hunnerpark de aftrap gegeven aan Festival TREK. Bij het grootste foodfestival van Nederland kunnen Bourgondiërs uit de omgeving genieten van de mooiste foodtrucks met het lekkerste streetfood, verfrissende drankjes en natuurlijk het nodige muzikale vermaak. Festival TREK is nog tot en met zondag te bezoeken, gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

Muzikaal en theatraal vermaak

Festival TREK kenmerkt zich - naast lekker eten en drinken - door het brede entertainmentprogramma. Het stadspark is weer omgetoverd tot een Bourgondisch Dorp met daarin verschillende podia, een theatertent, een vuurtorenbar met Silent Disco, een nostalgische zweefmolen, retro platenbus en de rups als onvervalste kermisklassieker. Zodra de avond valt draait een DJ de lekkerste hits van vroeger. 

Ambachtelijk met een twist

Festival TREK staat bekend om zijn ongedwongen sfeer. Bezoekers kunnen tijdens een rondje langs de mooiste foodtrucks van Nederland een keuze maken uit uiteenlopende gerechten: van Poké Bowls tot Quesadillas van Libanees platbrood en van de lekkerste (al dan niet vegetarische) burgers en saté tot churros met bijzondere dips. Natuurlijk ontbreken ambachtelijk friet en krokant gebakken steenoven pizza’s niet. In combinatie met een drankje uit de verschillende (speciaal)bier-, wijn- en cocktailbars kunnen bezoekers genieten van een muzikaal optreden op één van de podia. Ouders hoeven zich in het omheinde stadspark geen zorgen te maken om hun kroost. Voor hen is er ook genoeg te beleven, met o.a. een kindertheater, kookworkshop en oudhollandse spelletjes.  

Na Nijmegen reist Festival TREK verder naar Utrecht, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Amsterdam en Den Haag. 

Festival TREK is gratis toegankelijk. Er geldt een pin-only beleid. Bij bestelling van het eerste drankje betaal je eenmalig € 2,85 voor een hard-plastic festivalglas. Door deze bijdrage worden tienduizenden plastic bekers bespaard & draag je bij aan een schoon terrein. Zie voor meer informatie: www.festival-trek.nl

Dit vind je misschien ook leuk...