Februari en maart: tentoostellingen in het Afrika Museum

In februari en maart is er bij het Afrika Museum voldoende te zien en te beleven om je wereldbeeld te vergroten. Hier geniet je onder meer van de foto-expositie Door de lens van, met werk van 17 fotografen van het Afrikaanse continent.

Gezinsactiviteiten in de voorjaarsvakantie

Ondanks de coronamaatregelen is er in de musea voldoende ruimte voor allerlei activiteiten en workshops bij de tentoonstellingen. En in de voorjaarsvakantie bieden we een programma met workshops en activiteiten voor het hele gezin. Op de site van de musea vind je de actuele informatie en kun je je kaartje reserveren. De musea bieden zo alle ruimte om op een veilige manier met een open blik de wereld van toen én nu te leren kennen.

EXPOSITIES

DOOR DE LENS VAN
t/m 28 februari 2021

Hedendaagse fotografen uit Afrika presenteren hun werk in de expositie: Door de lens van. Het werk van 17 talentvolle fotografen uit de African Photojournalism Database van World Press Photo. Na het succes van de World Press Photo tentoonstelling in 2017 is deze expositie nu speciaal samengesteld voor het Afrika Museum.

INSPIREREND AFRIKA
(vaste opstelling)

Groots, actueel, kritisch, trendy, revolutionair, arty, krachtig, inspirerend. Dat, en nog zoveel meer, is Afrika. Met maar liefst 54 landen, 2000 officieel erkende talen en talloze culturele gebruiken bestaat er niet zoiets als één Afrika. Afrika is het één na grootste continent ter wereld, vol diversiteit, bloeiende modescenes en dichterbij dan je denkt. Europa en Afrika zijn al eeuwen met elkaar verbonden en dat is terug te zien in ons alledaagse leven. In de vernieuwde vaste opstelling zie je een hedendaags Afrika met een blik op het verleden en de toekomst.

BITTER CHOCOLATE STORIES
t/m 28 februari 2021

Zes kinderen vertellen in Bitter Chocolate Stories hun verhaal: Valerie, Mohamed, Catherine, Bassirou, Sarata en Issaka. Zij zorgen ervoor dat wij, de chocoladeconsumenten, duizenden kilometers verderop de chocola kunnen eten waar we zo van houden.
We nemen je mee naar de cacaoplantages en vertellen hun verhalen en die van hun ouders, van de cacaoboeren, en de mensen die zich inzetten om kinderarbeid te stoppen.

ACTIVITEITEN   

Voorjaarsvakantie – Activiteiten voor het hele gezin
13 t/m 28 februari

In de voorjaarsvakantie biedt het Afrika Museum een gevarieerd programma met workshops en andere activiteiten voor de hele familie. De activiteiten zijn gebaseerd op Door de lens van, de foto-expositie van 17 talentvolle fotografen van het Afrikaanse continent. Houd de site in de gaten voor de laatste informatie en om kaartjes te reserveren.

Dit vind je misschien ook leuk