Familietentoonstelling Middeleeuws Vernuft in Museum Het Valkhof

Dit weekend opent een nieuwe interactieve familietentoonstelling in Museum Het Valkhof: Middeleeuws Vernuft. Van 11 oktober 2019 t/m 3 mei 2020 kun je met het hele gezin de middeleeuwen induiken. Een leuk uitje voor de herfstvakantie! Kinderen t/m 12 jaar krijgen gratis toegang.

Koningen, stoere ridders, mooie jonkvrouwen, schurken, kastelen en duistere steden kom je tegen in films en tv-series over de middeleeuwen, in boeken en sprookjes. Maar hoe leefden mensen echt 1000 jaar geleden? Wat weten de wetenschappers ervan? En wat vertellen de originele voorwerpen uit de middeleeuwen ons? Dit ontdek je in de tentoonstelling Middeleeuws Vernuft, met maar liefst 35 hands-on stations en talloze originele voorwerpen. Al deze objecten onthullen verhalen over mensen die in de middeleeuwen leefden en net zoals jij en ik op zoek zijn naar de beste en betere manieren van leven.

Beleef de middeleeuwen

Ontdek welke middeleeuwse uitvindingen wij vandaag de dag nog steeds gebruiken. Ga op zoek naar vernuftige oplossingen en vernieuwingen. Zet een middeleeuwse bril op, verdedig je stad of bouw kastelen zoals wij die nu nog kennen. Ga te paard en doe mee aan een lansgevecht, smeed een zwaard of schiet met buskruit. Dans de blaren op je voeten in kleding volgens middeleeuwse mode.

Theatervoorstelling en Koning gezocht

Kom naar de familietheatervoorstelling De uitvinders van de middeleeuwen van Susanne Roos | theatergroep Fien of kraak de code tijdens Koning gezocht! Lukt het jou het zwaard van Arthur uit de steen te trekken?

Lezingen- & collegereeks

Volwassenen kunnen aansluiten bij de lezingen- & collegereeks die in samenwerking met de Radboud Universiteit tot stand is gekomen.

Sint Nicolaaskapel

Bezoek na Middeleeuws Vernuft een van de oudste middeleeuwse gebouwen van Nederland. De Sint Nicolaaskapel is tijdens de tentoonstelling extra geopend: woensdag t/m zondag | 12.00 – 16.00 uur.

De tentoonstelling is te zien t/m 3 mei 2020. Kijk voor meer informatie op https://tentoonstellingen.museumhetvalkhof.nl/

Dit vind je misschien ook leuk