Exposities in het Afrika Museum

In december 2020 en januari 2021 organiseert het Afrika Museum naast de lopende exposities ook activiteiten tijdens de kerstvakantie voor de jonge bezoekers. Het museum biedt u alle ruimte om op een veilige manier met een open blik de wereld van toen én nu te leren kennen. 

Door de lens van

t/m 28 februari 2021

Hedendaagse fotografen uit Afrika presenteren hun werk in de nieuwe expositie: Door de lens van. Het werk van 17 talentvolle fotografen uit de African Photojournalism Database van World Press Photo. Na het succes van de World Press Photo tentoonstelling in 2017 is deze expositie nu speciaal samengesteld voor het Afrika Museum.

Inspirerend Afrika

(vaste opstelling) 

Groots, actueel, kritisch, trendy, revolutionair, arty, krachtig, inspirerend. Dat, en nog zoveel meer, is Afrika. Met maar liefst 54 landen, 2000 officieel erkende talen en talloze culturele gebruiken bestaat er niet zoiets als één Afrika. Afrika is het één na grootste continent ter wereld, vol diversiteit, bloeiende modescenes en dichterbij dan je denkt. Europa en Afrika zijn al eeuwen met elkaar verbonden en dat is terug te zien in ons alledaagse leven. In de vernieuwde vaste opstelling zie je een hedendaags Afrika met een blik op het verleden en de toekomst. 

Bitter chocolate stories

t/m 28 februari 2021

Zes kinderen vertellen in Bitter Chocolate Stories hun verhaal: Valerie, Mohamed, Catherine, Bassirou, Sarata en Issaka. Zij zorgen ervoor dat wij, de chocoladeconsumenten, duizenden kilometers verderop de chocola kunnen eten waar we zo van houden. We nemen je mee naar de cacaoplantages en vertellen hun verhalen en die van hun ouders, van de cacaoboeren, en de mensen die zich inzetten om kinderarbeid te stoppen.

Activiteiten in de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie biedt het Afrika Museum een gevarieerd programma met workshops en andere activiteiten voor het hele gezin. Houd voor actuele informatie de website in de gaten.

Dit vind je misschien ook leuk