Iconic Festival

Eerste namen Iconic Festival 2020 zijn bekend!

Muziekliefhebbers opgelet: de organisatie van Iconic Festival 2020 heeft de eerste namen bekend gemaakt. Muzikale helden van toen en nu, vertolkt door de beste tribute bands uit de hele wereld zijn op zaterdag 9 mei te bewonderen in het Valkhofpark Nijmegen.

Vorige editie werd er flink uitgepakt met tribute bands van Queen, Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, Muse, The Rolling Stones en Blondie. Dit jaar komt daar een schepje bovenop. Het programma is wederom divers; van hedendaagse (rock)sensaties zoals Foo Fighters en Editors tot en met de meest legendarische pop-acts die ooit hebben bestaan: Michael Jackson, Beatles & Bon Jovi. Het is muziek die meerdere generaties overleefd heeft en daarmee een mooie kans voor zowel jonge mensen die nooit eerder de gelegenheid hebben gehad een live concert van deze artiesten te kunnen meemaken, als voor doorgewinterde fans die het gevoel van toen willen herbeleven.

Iconische line-up

“Daar waar veel tribute festivals zich uitsluitend richten op stevige rock bands, willen wij ook andere iconische/legendarische acts een podium bieden. Michael Jackson bijvoorbeeld: hij kende in de afgelopen top2000-editie maar liefst 23 noteringen. De Beatles telden er maar liefst 36! Dat is met recht iconisch te noemen. Maar naast de legendarische helden van toen vinden we het ook belangrijk te laten zien dat er nog steeds heel goede muziek gemaakt wordt. The Editors en Foo Fighters zijn wereldwijd razend populaire live-acts, en met recht! Juist deze mix van genres en decennia maakt Iconic Festival 2020 de moeite waard.

Daarnaast is het aanschouwen van een heel goede liveband, ongeacht of het al dan niet één van je lievelingsartiesten is die wordt vertolkt, altijd een genot. Zeker op een prachtige locatie als het Valkhof, ondersteund door mooie verlichting en spectaculaire special effects.”  – Aldus Willem van den Berg, medeorganisator Iconic Festival.

Vriendschapsjubileum

Iconic Festival is in 2019 gestart als eenmalig initiatief vanwege het 25-jarig vriendschapsjubileum tussen Tinus Weijkamp en Willem van den Berg. “We hebben de bezoekers van de eerste editie verzocht een evaluatie in te vullen en dat is massaal gedaan. De reacties waren overwegend positief dat het bij ons tot de motivatie en de enthousiasme leidde om Iconic Festival tot een terugkerend evenement te maken.” – aldus Willem.

Tickets

Iconic Festival 2020 vindt op 9 mei wederom plaats in het Valkhofpark Nijmegen. Net zoals vorig jaar is Iconic Festival 2020 een dag eerder dan Dag Van Het Levenslied. Kaarten voor Iconic Festival 2020 zijn reeds verkrijgbaar via de officiële ticketschop voor €10,00. 

 

Foto's: Elske Nissen

Dit vind je misschien ook leuk