Schrijver in de Hortus: Mariken Heitman

Met haar roman Wormmaan won schrijver Mariken Heitman de Libris Literatuur Prijs 2022. Naast schrijver is zij bioloog en tuinder, wat je terugziet in haar werk. Op dinsdag 4 juli spreekt ze op uitnodiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid in de Hortus in Nijmegen.

In de prachtige tuinen van de Hortus Nijmegen aan de d’Almarasweg vertelt Mariken Heitman onder andere over haar romans Wormmaan en De WateraapWormmaan gaat over een zoektocht naar oorsprong, identiteit en de betekenis van mens-zijn. De Wateraap is een actueel verhaal over gender en de zoektocht naar de eigen identiteit, aangevuld met een voelbare liefde voor de natuur. Terwijl je luistert naar haar verhalen, word je omgeven door het perfecte decor: groene bomen, kleurrijke planten, tjilpende vogels en zoemende insecten.

Over Mariken Heitman

Mariken Heitman (1983) groeide op tussen de Veluwe en de IJssel. Zij studeerde biologie in Utrecht en was als tuinder een aantal jaar werkzaam in de biologische groenteteelt. Ze geeft les op een middelbare landbouwschool en publiceerde eerder fictie op platform 'deFusie'. In januari 2019 verscheen haar alom bejubelde debuut De Wateraap, dat genomineerd werd voor de Jan Wolkers Prijs, de Bronzen Uil en op de shortlist stond van de Anton Wachterprijs. Haar nieuwe roman Wormmaan, dat in augustus 2021 verscheen, is bekroond met de Libris Literatuur Prijs.

Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot 21.45 uur. Kaarten kosten € 10,50 voor bibliotheekleden en € 13,- voor overige bezoekers. Een pauzeconsumptie is bij de prijs inbegrepen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.obgz.nl/agenda.

Dit vind je misschien ook leuk…