een unieke audiovisuele wandeling voor jong & oud in Botanische tuin Hortus in Nijmegen

Aankomende herfstvakantie van 16 t/m 25 oktober krijgt Nijmeegse Botanische tuin Hortus een innovatief licht- en geluidskunst evenement voor alle leeftijden onder de naam Schemerlicht. Tussen 19:00-00:00 kun je een looproute volgen waarmee de werken aan elkaar zijn verbonden. De openstelling is een initiatief van Schemerlichtfestival, Drift Festival en Botanische tuin Hortus en is een voorbode van een groter evenement dat in 2021 wordt geïnitieerd rondom het 50 jarig bestaan van de botanische tuin. De voorverkoop start donderdag 20 augustus om 09:00.

Tijdens een wandeling bij schemering langs verschillende audiovisuele kunstwerken worden bezoekers op een nieuwe manier verbonden met de natuur. "Schemerlicht heeft als doel om kinderen en volwassen op een speelse, uitdagende en kunstzinnige manier in contact te brengen met de natuur.", aldus initiator Diede Van Overbeek. Schemerlicht gebruikt technologische innovatie en kunst om verborgen verbindingen zichtbaar te maken en tegenstellingen en processen in de natuur waarneembaar te maken. De werken brengen je in verbinding met de plek door je zintuigen op scherp te zetten; bijvoorbeeld door een ruimtelijke licht- geluidservaring met geluiden uit de botanische tuin als basis. Maar ook door grafische vormen in de organische omgeving te implementeren die je perceptie van de plek totaal veranderen. Het thema van Schemerlicht is ‘verbinden’. De kunstenaars, onder leiding van curator Boris Acket,  zijn geïnspireerd door het letterlijk tot stilstand komen van zichzelf en de wereld om zich heen vanwege het Coronavirus. 



Na afloop van de route kun je terecht voor een warme Chocomel met slagroom, een glas Herfstbok bier en Marshmallows rondom het kampvuur. Schemerlicht is een Coronaproof evenement. De organisatie waarborgt dat de bezoekersstroom 1,5 meter afstand van elkaar kan houden door vaste looproutes te maken en bezoekers indien nodig op afstand te attenderen. Tickets worden in tijdslots aangeboden en er is voldoende ruimte tussen zitplekken bij de horeca.

Praktische informatie

Data: 16 t/m 25 oktober 2020
Tijden: 19:00-00:00
Tickets: €5,00, verkrijgbaar via www.schemerlichtfestival.nl 
Adres: Hoofdingang Park Brakkesteyn, Driehuizerweg 285, 6525 PL Nijmegen
Leeftijd: Voor alle leeftijden.

Dit vind je misschien ook leuk