Een knalfeest met Bob Popcorn bij Strandbar Stek

Op zondag 8 mei om 14.30 uur zitten Maranke Rinck en Martijn van der Linden, de makers van de Bob Popcorn-boeken, klaar in Strandbar Stek om heel veel kinderen te ontmoeten. Samen gaan ze er een explosief Bob Popcornfeestje van maken. Er is een maak-je-eigen-Bob-Popcorn-van-zand-wedstrijd, muziek en je kunt lekker lijn dansen, net als Bob. Natuurlijk leest Maranke voor en laat Martijn zien hoe je Bob Popcorn tekent.

Ieder jaar organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid samen met muziekfestival Kids ‘n’ Billies een nieuwe editie van ‘Stoere kinderen, Sterke verhalen’. En dat kan dit jaar natuurlijk niet zonder het stoerste kinderboekenkarakter van dit moment: Bob Popcorn. Schrijver Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden zijn van de partij om een echt Bob Popcornfeestje te vieren.

Een explosief mannetje

De Bob Popcorn-boeken gaan over Ellis, die stiekem popcorn maakt in de magnetron. Op een dag groeit uit één van de maiskorrels een mannetje. Het is een humeurig, eigenwijs kereltje, dat Bob heet. Bob heeft altijd honger, hij slaapt nooit en als hij kwaad wordt… ontploft hij in een supergrote popcorn. Samen hebben ze al drie boeken vol avonturen beleefd.

Kinderboekenambassadeur

De bedenkers van Bob Popcorn, Martijn en Maranke, zijn getrouwd en hebben samen al veel kinderboeken gemaakt. Leuk om te weten: Martijn van der Linden is onlangs benoemd tot Kinderboekenambassadeur van Nederland. De komende twee jaar zal hij zich inzetten voor meer leesplezier bij kinderen en de promotie van kinder- en jeugdboeken.

Kaartverkoop

Stoere kinderen, sterke verhalen vindt dit keer voor het eerst plaats in Strandbar Stek, Waalplein 5 in Nijmegen (op het NYMA terrein). De activiteit begint om 14.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Een kaartje kost € 6,- voor bibliotheekleden en € 7,50 voor overige bezoekers. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.obgz.nl/agenda of in de bibliotheek zelf. De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Dit vind je misschien ook leuk...