Deep End Film x Oddstream: filmexpositie Craving for Narrative

Vrijdag 21 en zaterdag 22 februari slaan Deep End Film en Oddstream de handen ineen voor audiovisuele expositie Craving for Narrative in diverse ruimtes in de Lindenberg. In zeven films wordt het thema narrativiteit gedeconstrueerd en onderzoekt de expositie de overtuigende maar vaak ook irrationele krachten van narratieven.

Hoofdvragen

Kunnen we een film kijken zonder een narratief te vormen in ons hoofd? Kun je je eigen leven veranderen door een nieuw verhaal over jezelf te bedenken? En kun je wellicht een land veranderen wanneer je een verzonnen narratief maar vaak genoeg herhaalt? Hoewel de meeste dingen zonder aanwijsbare reden gebeuren hebben we de neiging ze toch onderdeel te maken van een groter verhaal. Deze narratieven kunnen zelfs zo sterk zijn dat hun eigen leven gaan leiden - los van de realiteit.

Onschuldig?

Dit lijkt allemaal onschuldig, maar in een breder historisch of politiek perspectief kunnen sterke narratieven ontzettend leidend zijn. Voor sommige politici zijn sterke leugens belangrijker dan redelijke oplossingen – wanneer een krachtig en duidelijk narratief maar vaak genoeg herhaald wordt kan een goede mediacampagne een heel land veranderen.

Praktische informatie

Craving for Narrative vindt plaats in de Lindenberg. Kaarten kosten €5,- en zijn vooraf te koop via de website van de Lindenberg of aan de deur. De expositie is geopend op vrijdag 21 februari van 18.00 tot 23.00 uur en op zaterdag 22 februari van 11.00 tot 16.00 uur. Een bezoek duurt ongeveer twee uur. Vrijdag om 20.00 uur is er een voordracht van Merel van der Slobbe, schrijfster van het chapbook Aan de rand van een lichaam dat afgelopen november bij Wintertuin verscheen.

Over Deep End Film

Deep End Film cureert filmprogramma’s rondom thema’s of locaties. Sinds 2013 organiseert Deep End veel verschillende evenementen voor films in Nijmegen, Utrecht en Amsterdam en voor verschillende festivals en podia.  

Over Oddstream

Oddstream organiseert exposities, meet-ups en workshops voor kinderen en volwassenen rondom kunst en technologie. Oddstream art & technology is onderdeel van de Lindenberg, huis voor de kunsten in Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk