De Kleinste Club van Nederland: laatste keer solo dansen

Vanaf afgelopen zaterdag mogen alle nachtclubs in Nederland weer open. Er kan weer samen worden gedanst, iets dat velen hebben gemist. Maar voor sommige mensen is de dansvloer nooit een vanzelfsprekendheid. Bijvoorbeeld omdat zij minder mobiel zijn dan anderen. Met ‘De Kleinste Clubtour’ laat Music Moves dansend Nederland stilstaan bij het muzikale gemis én bij de mensen die je niet snel op de dansvloer ontmoet. De Kleinste Club reist in zes dagen met een pop-up club langs zes steden in Nederland. Van 28 juni t/m 3 juli is de club te vinden op diverse plekken in Amsterdam, Nijmegen, Deventer, Enschede, Den Bosch en Breda.

Pop-up club in zes verschillende steden

In de stilte voor de storm, laat Music Moves je al dansend stilstaan bij het muzikale gemis van afgelopen anderhalf jaar in de allerkleinste club van Nederland. Samen met artiesten en DJ’s zoals Luuk van Dijk, Kimberlee Ramirez, Young Teach en Laura van Hal, kun je vijf minuten nog één keer in je eentje of met z’n tweeën helemaal los gaan. ‘‘We hebben allemaal ervaren hoe het is om niet of nauwelijks met elkaar van muziek te kunnen genieten. De Kleinste Clubtour is er niet alleen om ons te laten beseffen wat muziek met elkaar kunnen delen voor ons betekent, maar vooral om erbij stil te staan dat naar de dansvloer- of naar een concert gaan voor sommige mensen nooit vanzelfsprekend is. Music Moves roept met haar trainingsprogramma young professionals op om de liefde voor muziek óók te delen met mensen die je niet snel op de dansvloer ontmoet. Zoals mensen zonder dak- of thuis, jongeren met een beperking of ouderen.” aldus Vera Donkers, communicatiemanager Music Moves. De Kleinste Club gaat van 28 juni t/m 3 juli naar zes verschillende steden door heel Nederland.

Beats produceren met nieuwe Nederlanders

De dansvloer is voor velen een uitlaatklep, een manier om je identiteit te uiten en te ontwikkelen, een ontmoetingsplek. De afgelopen tijd hebben mensen elkaar én de verbindende kracht van muziek gemist. Music Moves zet dan ook muziek in om mensen met verschillende achtergronden te verbinden. Middels een gratis vierdelige training, door experts uit de muziekindustrie, organiseren jongvolwassenen hun eigen maatschappelijke muziek event. Denk aan beats produceren met nieuwe Nederlanders, een danschoreografie maken met ouderen of samen met jongeren met een beperking een videoclip regisseren. Het trainingsprogramma is voor muziekliefhebbers tussen de 18 en 27 jaar en begint vanaf augustus 2021 in Amsterdam, Nijmegen, Deventer, Enschede, Den Bosch en Breda*.

De Kleinste Club In Nijmegen

Op dinsdag 29 juni komt de Kleinste Clubtour naar Nijmegen.

  • 12.00  Martin’s Place l Kelfensbos 80 : LEN LEONARD
  • 13.00  Martin’s Place l Kelfensbos 80 : SCUSI BRAVADO
  • 17.00  Ramblas l van Schaeck Mathonsingel : LAURA VAN HAL
  • 18.00  Ramblas l van Schaeck Mathonsingel : AZZIE

Benieuwd naar Music Moves en de vierdelig training? Meer informatie over het programma van De Kleinste Clubtour vind je op de website

Dit vind je misschien ook leuk