De eerste aanmeldingen voor De Basis zijn binnen

Ambitieuze makers, organisaties en ondernemers in de muziekindustrie kunnen zich nu aanmelden voor een unieke werkplek in het iconisch pand van het oude Doornroosje. Deze plek vol muziekgeschiedenis wordt een muzikale broedplaats met hoogwaardige faciliteiten om optimaal te kunnen creëren, produceren, ondernemen en groeien. De opening van De Basis staat gepland voor 1 oktober 2021.

Inschrijven

Met de verbouwing nog in volle gang en de opening in zicht, is De Basis op zoek naar de mensen die het historische gebouw vanaf oktober weer tot leven gaan wekken. Een unieke kans voor ambitieuze professionals die in een inspirerende omgeving willen werken aan hun muzikale ontwikkeling. Het maken van eigen werk is een voorwaarde, evenals het openstaan voor samenwerkingen, zij het op muziekgebied, promotie, booking, toursupport of anderszins.

“Nijmegen mist een plek als deze, waar volop muziek gemaakt kan worden en waar muzikanten elkaar ontmoeten en verder kunnen brengen.” aldus Angela Verkuijlen, kwartiermaker bij De Basis.

Definitief aanmelden kan t/m 30 april via de website van De Basis. Een commissie bestaande uit professionals uit de muziekindustrie gaat de inschrijvingen beoordelen en een diverse mix van makers, muziekondernemers en -organisaties selecteren als allereerste residents van De Basis.

Inloopspreekuren met Angela Verkuijlen

Voor vragen en om alvast een kijkje te nemen in het pand, houdt De Basis een nog aantal inloopspreekuren voor geïnteresseerde huurders. Op woensdag 21 april van 16:00 - 17:00 en van 17:00-18:00 kun je hiervoor bij De Basis terecht. Aanmelden kan via angela@debasisnijmegen.nl

Muzikaal ecosysteem

Naast een fysieke plek is De Basis ook een netwerkorganisatie en een spil in talentontwikkeling. Samen met verschillende partners in de stad en regio bouwt De Basis aan een muzikaal ecosysteem waar ontmoeting, kruisbestuiving en kennisdeling centraal staan. De Basis wordt het kloppende muzikale hart van Nijmegen, waar veel nieuwe muziek en bijzondere projecten gaan ontstaan.

Dit vind je misschien ook leuk