De Basis roept op: Adopteer een live show

De Basis doet een beroep op muziekliefhebbers om lokale muziekscene ‘alive’ te houden. Iedereen die lokaal talent een warm hart toedraagt kan nu een act ‘adopteren’ om een unieke show in Doornroosje mede mogelijk maken.

“Het is een nieuwe manier om artiesten en publiek aan elkaar te verbinden, want het zal voor niemand een verrassing zijn dat de lokale live scene het zwaar heeft.” aldus Angela Verkuijlen, kwartiermaker bij De Basis. Afgelopen zomer organiseerde De Basis haar eerste Summerschool voor lokaal talent. Drie dagen lang dompelde acht acts zich samen met professionele coaches uit de muziekindustrie onder in alles wat muziek is en werden er grote ontwikkelstappen gezet. Deze talentvolle acts zouden vervolgens gaan optreden in de tuinen van muziekliefhebbers, maar dat kon door coronaperikelen helaas niet doorgaan. “De plannen zijn inmiddels een aantal keer bijgesteld, maar we hopen in februari alsnog datgene te kunnen doen waar het allemaal om draait: een avond bomvol live muziek met lokaal talent op het podium. En om dit mogelijk te maken speelt het publiek een bijzondere rol!”

Wat gaat er precies gebeuren?

Op donderdag 4 februari organiseert De Basis een bijzondere concertavond in Doornroosje. Een avond met optredens van verschillende acts, waar je muzikale hart sneller van gaat kloppen. Als publiek kun je er die avond alleen bij zijn, als je een optreden ‘adopteert’. Daarmee zorg je er rechtstreeks voor dat de show plaats kan vinden en de lokale muziekscene ondersteund wordt. Daarnaast creëert het een unieke kans om op een veilige manier en in een intieme setting te genieten van een verrassende avond live muziek.

Adoptieprocedure

Kennismaken met de te adopteren artiesten kan via een speciaal samengesteld artiestenboekje. Per act zijn drie adoptieouders nodig om het optreden mogelijk te maken en de artiesten een gage te bieden. Muziekliefhebbers kunnen de act van hun keuze adopteren via de adoptiepagina voor het bedrag van €100,-. Elke adoptieouder krijgt twee tickets om bij deze bijzondere avond aanwezig te zijn. Maandag 14 december start de campagne.

De Basis Summerschool en Adopteer een live show zijn een samenwerking met Doornroosje, De Nieuwe Oost Pop, ArtEZ conservatorium en Poppunt Gelderland en worden mede mogelijk gemaakt door steun van Gemeente Nijmegen en Rabobank Coöperatief fonds.

 

Fotografie: Elske Nissen

Dit vind je misschien ook leuk