De Basis organiseert deze zomer drie writerscamps in Nijmegen

Na succesvolle edities van voorgaande jaren organiseert muzikale broedplaats De Basis in Nijmegen deze zomer weer drie writerscamps voor muzikanten, rappers en producers die stappen willen zetten in hun muzikale ontwikkeling. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 15 mei aanmelden via debasisnijmegen.nl.

De Basis writerscamps zijn driedaagse 'kampen' om schrijf-, performance-, productie-, netwerk- en meer creatieve vaardigheden met betrekking tot muziek te ontwikkelen. Tijdens de intensieve programma's worden de deelnemers begeleid door professionals uit het werkveld en wordt er gezorgd voor lunch, diner en overnachting. De programma's zijn samengesteld door de drie talentmakelaars Guus Timmermans, Davy Brandts en Aziz van Aalst, werkzaam bij De Basis.

Drie writerscamps

Laten Lukken is een geheel verzorgd schrijverskamp voor beatproducers en rappers uit Nijmegen en omgeving op 4 juni, 11 juni en 18 juni. Sequencer is een speciaal traject van 23 t/m 25 juni voor producers van elektronische muziek dat ingaat op het bouwen van een netwerk. Van 22 t/m 24 augustus kun je aan de slag met jouw persoonlijke artistieke ontwikkelingsvraag tijdens Summerschool, hét schrijverskamp voor acts die hun eerste stappen in de muziekwereld al hebben gezet en zich verder willen ontwikkelen.

Aanmelden

Aanmelden voor Sequencer en Laten Lukken kan tot 15 mei en inschrijven voor de Summerschool kan tot 31 mei via www.debasisnijmegen.nl. Inschrijvingen lopen via Sonar, het online platform voor muzikaal talent in Overijssel en Gelderland dat De Basis mede heeft opgebouwd.

Voor geïnteresseerden organiseert De Basis daarnaast verschillende open en gratis evenementen in het café. Op 23 mei staat de Geluidstafel gepland: een peer-to-peer evenement waar muzikanten, rappers en producers hun werk kunnen laten zien of vertonen en direct feedback van elkaar krijgen. Aanmelden kan via www.debasisnijmegen.nl.

Over De Basis

De Basis is een muzikale broedplaats, gevestigd in het oude pand van Doornroosje in Nijmegen. Het pand is geheel verbouwd en creëert de ultieme omgeving voor ambitieuze muzikanten en producers om zich te ontwikkelen als maker en stappen te zetten in hun carrière. Een plek met repetitieruimtes, opnamestudio’s, kantoren, flexwerkplekken, een café en guesthouse. Een plek om te werken, repeteren, elkaar te adviseren en inspireren met veel aandacht voor talentontwikkeling, waar (jonge) makers worden geholpen om hun ambitie om te zetten in een zelfstandige beroepspraktijk.

Meer informatie is te vinden op www.debasisnijmegen.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…