City Maps: Een meeslepende tocht door een verbeelde stad

Op donderdag 29 september presenteert Steven Kamperman met zijn jazz-impro kwartet zijn nieuwe album en audiovisuele project City Maps in Nijmegen. Onder het motto It’s not a concert, it’s a trip! neemt Kamperman het publiek mee op een muzikale tocht door een verbeelde stad. Het concert is georganiseerd door Podium JIN en vindt plaats in de Thiemeloods in Nijmegen.

City Maps

Kampermans' composities voor het album City Maps (Zennez Records) vormen tezamen een stadsplattegrond, met titels als ‘Grand Boulevard’, ‘Subway’ en ‘Old Bridge’. Het resultaat is een meeslepend programma waarin de luisteraars langs alledaagse en tegelijk poëtische scènes worden geleid. Tijdens de concerten vormen geprojecteerde kleurrijke stadsbeelden van visual artist Henrietta Müller het decor van deze reis. Haar abstracte collages spelen in op de muziek en dompelen de kijker onder in een audiovisueel spektakel.

Bezetting

Kamperman gaat in City Maps op avontuur met de Gentse trompettist Bart Maris (o.a. bekend van Jaune Toujours, Think Of One en Va Fan Fahre) de Utrechtse bassist Dion Nijland (o.a. Van Binsbergen Playstation) en de eclectische heavy/jazz-gitarist Jorrit Westerhof uit Rotterdam. In hun muzikale tocht vermengt zich een groot contrast aan invloeden: van Ornette Coleman tot swing jazz, van rock tot minimal, van hedendaags gecomponeerd tot modern dance grooves. Door de gelaagde composities en het improviseren komen oud en nieuw op natuurlijke wijze bijeen, zoals dat ook in de steden om ons heen gebeurt. Met als resultaat een weerbarstige schoonheid. ‘Urban chamber jazz’ noemen ze het zelf.

Bezetting

Steven Kamperman: klarinetten, slagwerk, composities
Bart Maris: trompet, piccolo trompet
Jorrit Westerhof: elektrische gitaar
Dion Nijland: contrabas

Informatie en tickets

Wanneer: Donderdag 29 september | 20:30 uur
Waar: Thiemeloods, Leemptstraat 34 Nijmegen
Informatie en tickets

Dit vind je misschien ook leuk...