Bezoek Museum het Valkhof vandaag gratis

Vandaag, 30 september, zet het museum zijn deuren wagenwijd open en nodigen wij iedereen uit om nog een laatste keer door het huidige gebouw te dwalen, zijn of haar favoriete collectiestuk op te zoeken, of een kop koffie in het museumcafé te drinken.

Laatste kans

Museum Het Valkhof sluit vanaf 1 oktober de deuren van het pand aan het Kelfkensbos in Nijmegen voor een ingrijpende verbouwing.

Vanaf 1 maart 2023 zie je het museum terug op een tijdelijke locatie: het voormalig ABN AMRO kantoor, aan het Keizer Karelplein. En in het voorjaar van 2025 opent het vernieuwde Museum Het Valkhof aan het Kelfkensbos.

Tentoonstellingen

Naast de vaste collectie archeologie, oude kunst en moderne en hedendaagse kunst, pronken er in de zalen nog een aantal must see tentoonstellingen. Een daarvan is Moving Stories, de rijkdom van de Limes, over migratie in de Romeinse tijd en het heden. Verder bezoek je onder andere De ontdekking van Herwen-Hemeling.

Voor de moderne kunst-liefhebber zijn de tentoonstellingen Lawine!!! van Oscar Peters en Cool Collection II_OMINA van Folkert de Jong te bekijken. De echte Nijmegenaar herkent de stad in Wisseling van de wacht van stadstekenaar Gabi Rets.

Kinderen zijn welkom de Romein uit te hangen in de Romeinenwerkplaats of mee te snuffelen in het ARCHEOlab. De allerkleinsten ervaren kunst en cultuur met het gratis mee te pakken DAG museum buggyboek.

Nog even de laatste dag gratis meepakken? We zien je graag tussen 11.00 en 17.00 uur. Vooraf ticket reserveren is niet nodig!

Dit vind je misschien ook leuk...