Beeldende kunst op Festival De Oversteek

Festival De Oversteek en Derde Wal vragen zeven jonge beeldend kunstenaars om met nieuw werk hun visie te geven op Nijmegen-Noord en Lent; een gebied in transitie en een wijk in opbouw. Zij gaan vanaf zondag 1 september een week lang aan de slag met nieuw werk bij Stadsnomaden, en presenteren dit tijdens Festival De Oversteek 2019 op zondag 8 september. Over vijf jaar woont een kwart van de bewoners van Nijmegen ten noorden van de Waal. Hoe wonen, werken en leven mensen leven hier dan? En hoe doen ze dat nu?

Voor het eerst - off grid - residentieprogramma LAB Derde Wal

In het kader van LAB Derde Wal strijken zeven jonge beeldend kunstenaars zondag 1 september tijdens Festival De Oversteek 2019 neer bij Stadsnomaden: een off grid alternatieve woongemeenschap op wielen. De kunstenaars bezoeken het festival, gaan in gesprek met artiesten en publiek en laten zich inspireren door alles dat ze onderweg tegenkomen. Opgedane indrukken gebruiken ze voor nieuw werk: een performance, een activiteit, een installatie of iets anders. Ze presenteren dit zondag 8 september tijdens het festival op verrassende locaties aan de Waaldijk.
Deelnemende kunstenaars zijn Ide André, Isabelle Bisseling, Kasper van Moll, Lola Bezemer, Maarten Bel, Carmel Klop enDomas van Wijk. Carmel Klop over LAB Derde Wal: 'Geen vaste gegevens en lekker buiten de lijntjes kleuren!’ Domas van Wijk: ‘Ik kijk ernaar uit om in plaats van in mijn atelier, aan de slag te gaan op een festivalterrein.

Expeditie Noord

Op zaterdag 31 augustus en 7 september, en zondag 1 september vindt bij Fabrikaat/Hof van Holland aan de Oosterhoutsedijk de vierde editie plaats van Expeditie Noord. Rondom deze idyllische plek, verscholen tussen het groen, verrijst de komende jaren de nieuwbouwwijk Hof van Holland. Expeditie Noord blikt door middel van kunstwerken en performances vooruit naar de toekomst van het gebied. Curator Herman van den Muijsenberg gaat live in gesprek met verschillende kunstwerken en installaties die verwijzen naar een gebied in transitie. Er komt werk aan het woord van onder meer Anan Striker, Caz Egelie, Lucas Sloot en Nikki Selser.

Expeditie Noord maakt op zaterdagavond 31 augustus en 7 september deel uit van een omvangrijk theater- en popprogramma. Met: cartoonist en absurdist Gummbahen Leonard Bedaux Cinema, electropunkband 45acibabies, performancecollectief Teddy’s Last Rideen performanceduo NEON.

Festival De Oversteek 2019

Festival De Oversteek vindt dit jaar voor het eerst twee weekenden plaats: op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september, en zaterdag 7 en zondag 8 september zijn er zo’n 50 acts en voorstellingen op een dertigtal groene en sfeervolle locaties aan de Waal. Voor het volledige programma en tickets: zie festivaldeoversteek.nl.

 

Dit vind je misschien ook leuk