Barstensvol kerstprogramma in Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging

Kerst vier je in het theater! Komende maand is er een barstensvol programma in Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging. En ook voor kinderen van alles te beleven in de kerstvakantie. Kijk voor het complete programma op sedv.nl/kerst en op sedv.nl/kerstvakantie.

Veelzijdig programma

Op zondag 18 december (14.30 uur) vindt de landelijke première plaats van Wolfgang, het wonderjong, een primeur voor Nijmegen. Het is een bruisende familievoorstelling over het leven van Wolfgang Amadeus Mozart, als kindster èn als recalcitrante puber. Het is de tiende productie van sterregisseur Pieter Kramer en zijn vaste scriptschrijver Don Duyns die eerder al volle zalen trokken met onder meer Snorro en Lang & Gelukkig. Als opmaat naar kerst klinken in De Vereeniging onder meer Christmas Carols door het Britse Tenebrae Choir en speelt Phion de grootse Derde van Mahler. In een unieke samenwerking brengen Sven Ratzke en Holland Baroque de theatershow Love is Crazy en tijdens de musical The Prom ‘it’s time to celebrate’ met onweerstaanbare muziek en een hartverwarmend verhaal. Voor kinderen is er ook in de kerstvakantie van alles te beleven, zoals het Prentenboekjesfestival en De regels van Floor.

Wolfgang, het wonderjong: landelijke première èn Jongerenpremière

Naast de landelijke première van Wolfgang, het wonderjong op 18 december is er een speciale Jongerenpremière op donderdag 15 december, compleet met rode loper, photobooth en meet and greet. Jongeren en scholieren kunnen in groepsverband komen of individueel tickets boeken voor deze feestelijke avond. Er is een speciaal jongerentarief à € 14,-. De voorstelling staat in totaal vijf keer in de Stadsschouwburg, van wo 14 t/m za 17 december (19.00 uur) en zo 18 december (14.30 uur).

Bijgeboekte programma’s

Voor het nieuwe jaar heeft programmeur Maarten van Erp een aantal programma’s bijgeboekt. Geert Mak duikt in de recente geschiedenis van Europa – en Oekraïne in het bijzonder, Joris Luyendijk neemt de wereld van hem en zijn klassegenoten scherp en met zelfspot onder de loep in ‘Zoveel meer dan zeven vinkjes’. Ook zijn er nieuwe Blind Dates die plaatsvinden tijdens het Nationaal Theaterweekend, eind januari. Blind Date-tickets kosten slechts € 10,-. Een betaalbare theaterverrassing die ook leuk is om cadeau te doen. Wegens succes is er daarnaast een extra voorstelling van Assepoester op 6 januari a.s. De kaartverkoop voor deze bijgeboekte voorstellingen start op donderdag 24 november om 11.00 uur.

Theatertegoed

De afgelopen twee jaar is een aantal programma’s afgelast wegens corona. Gasten die de aankoopprijs van de betreffende voorstelling of het concert nog open hebben staan als tegoed kunnen dit bedrag alsnog gebruiken bij het bestellen van nieuwe tickets.

Kijk voor het hele programma op sedv.nl/kerstvakantie.

Dit vind je misschien ook leuk...