Baby Crazy van Toneelgroep Oostpool in LUX

Baby Crazy is de nieuwe tragikomedie van Toneelgroep Oostpool. Maria (21) raakt zwanger na een one-night-stand met Justin Timberlake! Terwijl Maria probeert om ‘zwangerschap anno 2021’ te bevatten, krijgt ze van alle kanten advies. Iedereen lijkt beter te weten wat ze moet doen. Maar ondertussen denken die mensen om haar heen zelf ook na over hun toekomst… en dan blijken ze een stuk wanhopiger en minder zelfverzekerd dan ze zich voordoen.

Een zwanger meisje, een medium succesvolle artiest, een ex-obese fitness fanaat, een restauranteigenaar en een non-monogame manager praten over baby’s. Het klinkt als een ingewikkelde mop maar het is het fundament van de gloednieuwe tragische komedie van Hulst & Tarenskeen. In Baby Crazy doen de jonge makers waar zij het beste in zijn: vijf personages met totaal verschillende mensbeelden tot elkaar veroordelen in de hoop zo iets te kunnen leren over de wereld waarin we leven.

In deze hypermoderne mozaïekvertelling staat Maria centraal. De 20-jarige studente raakt zwanger na een onenightstand. Ze wist zelf nog amper wie ze was, maar nu zit er een baby in haar buik en dat is heel hard wennen. Het voelt bijna ouderwets, zo’n klein stuk toekomst dat in haar binnenste woont en wacht tot het haar leven mag overnemen. Terwijl Maria probeert om ‘zwangerschap anno 2021’ te definiëren, lopen haar vrienden haar deur plat met adviezen. Iedereen lijkt te weten wat ze moet doen. Maar ondertussen moeten ze door Maria’s plotselinge zwangerschap zelf gaan nadenken over hun toekomst. En dan blijken de mensen om haar heen een stuk wanhopiger en minder zelfverzekerd dan ze zich voordoen. 

Première

Baby Crazy bevat allerlei thema’s zoals: liefde, seks, kinderen krijgen, overpopulatie, vriendschap, racisme, en de prestatiemaatschappij. En dit allemaal in een sappig komisch plot. Op vrijdag 17 oktober is de voorstelling in première gegaan in Huis Oostpool. Bekijk hier de premièrevideo:

Komende maand is Baby Crazy vijf keer te zien in LUX. Koop hier je kaartjes!

Dit vind je misschien ook leuk...