Audiovisuele live concerten van filmmaker & musicus Niels Duffhues bij Expo Bart

Filmmaker en musicus Niels Duffhues sluit het laatste weekend van zijn expositie bij Expo Bart af met een reeks live cineconcerten voor publiek. De concerten zijn een audiovisuele beleving op het snijvlak van videokunst en cinema en vinden plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus. Er zijn twee concerten per avond, om 19:30 uur en om 21:00 uur. Publiek kan een stoel reserveren via info@expobart.nl. De entree is gratis.

De cineconcerten zijn voor Niels een manier om met de wereld te communiceren: duister, melancholisch, hypnotiserend en onderhuids. Tijdens het cineconcert transformeert Niels alledaagse beelden tot een nieuwe, fictionele realiteit. Hij neemt het publiek mee in een audiovisuele beleving, een traag voortschrijdende tijdzone waarin –op het snijvlak van videokunst en cinema– op eigenzinnige, donker-filosofische wijze verbanden worden gelegd tussen beeld, muziek, soundscapes en gesproken mantra's. Verwacht een totaalervaring waarbij je als toeschouwer even wordt losgetrokken van de dagelijkse waanzin. 

Data & tijden

De cineconcerten vinden plaats op vrijdagavond 28 augustus en zaterdagavond 29 augustus. Er zijn twee cineconcerten per avond. De aanvang van het eerste cineconcert is 19:30 uur en van het tweede cineconcert 21:00 uur. Het concert duurt 30 minuten en de entree is gratis.

Reserveren

Vanwege het beperkt aantal stoelen is het nodig om je vooraf aan te melden. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@expobart.nl o.v.v. cineconcert. Vermeld daarbij voor hoeveel personen en welke datum + tijd je wilt reserveren.

Expositie Niels Duffhues – Alledaags Avontuur

Van 11 juli t/m 30 augustus verruilt Niels zijn atelier voor een tijdelijke zomerstudio bij Expo Bart. Gedurende deze periode gaat hij op expeditie met zijn camera rondom het Honigcomplex en werkt aan zijn nieuwe film. De expositieruimte is geopend voor publiek waar eerder werk van Niels te zien is te midden van een solo-expositie. 

Niels Duffhues – Alledaags avontuur is iedere zaterdag en zondag van 11 juli t/m 30 augustus te beleven in Expo Bart. Vanaf 26 juli is Niels iedere zondag zelf aanwezig om ter plekke te werken en publiek te ontvangen. 

Dit vind je misschien ook leuk