5x jongerentips in Nijmegen - 6 t/m 12 februari

Houd jij ook zo van Young Adult boeken? Kom dan op zaterdag naar het Book event in de bibliotheek. Of bezoek jij liever een van de leuke feestjes of bandjes? Check hier de leukste jongerentips voor deze week! 

1. Young Adult-schrijvers te gast bij Book Event 

Op zaterdag 11 februari organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid samen met Dekker v.d. Vegt boekverkopers en onderwijsnetwerk Ieder Talent Telt een Young Adult Book Event in Nijmegen. Speciaal voor alle boekenwurmen uit de regio die dol zijn op Bookstagram en BookTok. Schrijvers van recente Young Adult novelles/shorties/XS-boekjes zijn te gast in Bibliotheek De Mariënburg. Want dunne boekjes zijn populair onder jongeren en trekken leestwijfelaars over de streep. 

Er worden tegenwoordig prachtige boeken geschreven die vaak net 100 pagina's zijn, maar aan spanning het veelvoud in zich hebben. De schrijvers van deze dunne pareltjes zijn te gast op het Young Adult Book Event. Chinouk Thijssen, Jennefer Mellink en Nadine Swagerman van Kluitman novelles, Mijke Pelgrim, Buddy Tegenbosch en Esther Walraven van Best of YA XS en Elin Meijnen en Astrid Boonstoppel van Blossom Shorties komen op zaterdag 11 februari tussen 13.00 en 17.00 uur langs in Bibliotheek De Mariënburg. Ze worden geïnterviewd door booktokker Billy Rouwenhorst.

Zaterdag 11 februari van 13.00-21.00 bij Bibliotheek Gelderland Zuid.

 

2. Electrobel

In 2012 werd heel Nijmegen wakker geschud met een explosie van de bekende fabriek Electrabel. Jaren later knallen we er met een gelijke explosie in met Electrobel, hét house en electro feest in Merleyn! Met Electrobel bieden we het beste van oude én nieuwe electro een nieuw thuis in Merleyn.

Ook in 2023 knallen we gewoon door. Dit keer met SHMLSS! Deze twee jongens zijn bekend van hun clubavonden en hun eigen label ‘XXX’. Verwacht een eclectische set vol disco, house, electro en alles daar tussenin. Natuurlijk zijn Electrobel residents Jeronimus en Deedee er ook bij om de avond te omlijsten. Wij hebben er in ieder geval enorm veel zin in! Be there or be square!

Tot 00:00 kom je gratis binnen, dus kom vroeg! Na 00:00 betaal je 5 euro.

Zaterdag 11 februari om 23.00 in Merleyn

 

3. Schuum

Iedere maand programmeren we lokale artiesten op een wisselende plek in Nijmegen. Wij sporen de crème de la crème voor je op: van ruwe diamant tot muziekveteraan. Nieuwe acts ontdek je bij de live avond van Schuum!
Deze keer met: Marieke Ruessink, Olaf Putker & The Scenic Sound en Cosmic Cloud People. Wil je zelf een keer komen spelen en maak je zelfgeschreven muziek? Contact: guus@debasisnijmegen.nl

Donderdag 9 februari vanaf 20.00 in Thiemeloods

 

4. Gyða Valtýsdóttir

Gyða Valtýsdóttir is een IJslandse zangeres en multi-instrumentalist en winnaar van de Nordic Council Music Prize 2019 waar de jury haar ‘unieke geluid’ prees.

Gyða was mede-oprichter en lid van muziekgroep Múm en heeft drie volledige soloalbums uitgebracht, Epicycle, Evolution en Epicycle II. Daarnaast creëerde ze muziek voor films, installaties en dans en werkte met vele muzikanten samen waaronder Dustin Ó Halloran, Jonsi, Damien Rice, Colin Stetson en Kronos Quartet.

Donderdag 9 februari om 22.00 in Merleyn

 

 

5. Forbidden Fruit

We zijn eindelijk terug… Forbidden Fruit 2.0! We hebben een line-up samengesteld van artiesten en DJ’s met o.a: YVES, Sim Fane, Jean Jacques & Divverent. Het overkoepelende genre is hiphop met invloeden van house, indie en pop. Denk aan artiesten als KAYTRANADA, sor, Kendrick Lamar en Anderson .Paak. We willen graag met jou na 3 jaar weer samenkomen op 10 februari met een lange avond met de beste live artiesten en DJ’s.

Vrijdag 10 februari vanaf 21.00 in Doornroosje
 

 

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...