5x jongerentips in Nijmegen - 5 t/m 11 september 2022

Zin in iets creatiefs? Volg deze week een gratis cursus in cultuurhuis De Lindenberg of bezoek het tekenfestival The Big Draw. Ook showen Nijmeegse artiesten hun talent tijdens de popronde in Merleyn. Genoeg te doen dus! 

1. Popronde 

Popronde in town! Merleyn is de place to be voor de beste selectie hiphop en rap. Op de planken van Merleyn staan Mystic, Q’n en DUIMALOT en jij staat in de crowd ervoor. Mystic is een rapper & producer uit Almere. Met features van o.a. Yung Nnelg en Leafs, dan weet je als alternatieve Nederhop liefhebber wel waar je moet zoeken. Sonisch vangt Mystic de old-school sound en stopt het in een nieuw jasje. In zijn lyrics richt Mystic zich vooral op het behalen van succes, speciale momenten die hij beleeft en ook de liefde.

Zaterdag 10 september 2022 om 22.00. 

 

2. Tekenfestival The Big Draw Nijmegen

The Big Draw Nijmegen kent ook dit jaar als vanouds een laagdrempelig programma vol tekenactiviteiten voor jong en oud. Kunstenaars uit onder andere Lissabon, Londen en Tokio komen naar Nijmegen. Van 8 - 11 september barst het tekenfeest los. Waarvan de grote publieksdag op zaterdagmiddag 10 september plaatsvindt. Kunstenaars, leerlingen, inwoners en bezoekers kijken, luisteren, tekenen, maken en onderzoeken samen het thema van dit jaar: Come Back to Colour.

Tekenfestival The Bid Draw Nijmegen: dagelijks vanaf 8 september t/m 11 september van 13.00 tot 16.00 uur, Koningstraat 4.

 

3. Gratis cursussen in De Lindenberg

Iedereen die graag iets creatiefs wil leren, maar nog twijfelt over wat, kan in de week van 4 t/m 10 september gratis cursussen uitproberen bij Lindenberg Cultuurhuis. De hele week is er een breed aanbod in dans, theater, schrijven, muziek en beeldende kunst. Vanwege de grote vraag naar muzieklessen is er op zondag 4 september een speciale Proeflessendag Muziek. Op deze dag vinden er gratis proeflessen op diverse instrumenten plaats. Deelname is gratis, inschrijven is verplicht en kan tot de dag voorafgaand aan de proefles.

Maandag 4 september t/m 10 september. Zie de website van de Lindenberg voor het aanbod. 

 


 

4. BCKYRD Festival

BCKYRD Festival is het kleurrijkste festival van Nijmegen. Verdeeld over 5 podia bieden Fiesta Macumba, Froday, Get Down, Jiwa Jiwe en Boeket een dag vullend programma met de beste Salsa, Bachata, Afropop, Afrobeats, R&B, Hiphop en Disco van dit moment. Met als belangrijkste thema de verscheidenheid aan kleuren, smaken en stijlen, gaat er tijdens BCKYRD Festival een wereld voor je open. 

BCKYRD Festival: zaterdag 10 september van 14.00 tot 00.00 uur, NYMA-terrein. Prijs: 33 euro.

 

5. Vibe Of The Future 

Inspiratiefestival voor innovators in health & hightech.

Voor de meesten van ons blijft de toekomst een mysterie. Toch zijn er sommigen die veel verder durven te kijken dan wat bekend is, als normaal wordt gezien of algemeen wordt geaccepteerd als algemeen denken. Bij Vibe of the Future delen we de verhalen van deze mensen. Samen met toonaangevende changemakers als Bas Bloem en Lucas de Man verkennen we nieuwe perspectieven op ondernemerschap, wetenschap en innovatie. En dat allemaal onder het genot van kunst, creatief eten, nieuwe connecties en chillen en loungen!

Donderdag 8 september van 16.00 t/m 22.00.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...