5x jongerentips in Nijmegen - 5 t/m 11 juni

Bereid je voor om de stad te verkennen en maak je agenda gereed voor een week vol plezier en ontdekkingen. Lees verder voor de jongerentips van deze week!

1. De Week van Drift​ 

Met De Week van Drift presenteert Stichting Sinus vier dagen aan verdieping en luisterplezier op het gebied van elektronische muziek.

Dinsdag 13 juni t/m vrijdag 16 juni op verschillende locaties in Nijmegen.

 

 

2. Nimma aan zee

Kom met het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni los van de grenzen van je belevingswereld. Verplaats je in inheemse culturen, natuur, organismen en andere en nieuwe realiteiten. Loop met ons door het Nijmegen van de toekomst, wandel door het pop-up bos in de versteende stad, onderzoek mogelijke toekomstscenario's, kom luisteren naar spoken-word artiesten, spraakmakende en activistische sprekers en nog veel meer.   

Vrijdag 9 juni t/m zondag 11 juni in LUX Nijmegen

 

 

3. Kurt Vile and the Violators

Kurt Vile & The Violators maken een boeiende mix van introspectieve en relaxte ‘fuzzed out’ indierock, gekenmerkt door Vile’s kenmerkende stemgeluid en intrigerend gitaarwerk.Vorig jaar speelden Kurt Vile & The Violators een uitverkocht optreden in Openluchttheater de Goffert en nu komen Kurt en zijn vrienden terug naar Nijmegen om hun Europese tournee af te trappen in de kleine zaal van Doornroosje. Een unieke kans om ze nog eens te zien in een intieme omgeving.

Zaterdag 10 juni om 20.00 uur in Doornroosje

 

 

4. Duurzaamheidscafé: Diep Weten

Inheemse gemeenschappen zoals de Maori, Masaï, Saami en Maya maken slechts 5 procent van de wereldbevolking uit, maar hun leefgebieden zijn goed voor 80 procent van alle biodiversiteit ter wereld. Hun kennis is onmisbaar voor het beschermen van de aarde. Hoe kan het Westen beter naar hen luisteren? En wat kunnen we leren van deze wereldvisies over onze relatie tot natuur – in de realiteit van het stadse leven in Nijmegen? Daarover gaat deze editie van het Duurzaamheidscafé - Diep Weten tijdens Nimma aan zee.

Zaterdag 11 juni om 16.30 in LUX Nijmegen

 

5. Lyra Pramuk + Oceanic e.a.

Voordat het dansvloergeweld van Drift Festival op zaterdag losbarst hebben we nog een vrijdagse uitsmijter voor je in petto, verdeeld over vier performances in Doornroosje. Je maakt er kennis met Echoluminescence van Lyra Pramuk, een liveshow die haar betoverende stem met speciale belichting en scenografie combineert tot een adembenemend geheel. Rotterdams fenomeen Oceanic geeft een live-uitvoering van zijn nieuwe album Choral Feeling weg, waarop hij de stemmen van vrienden en geliefden verweeft in een prachtige plaat. Digitaal kunstenares Martina Raponi trekt je mee in haar artificiële droomwereld met een audiovisueel spektakel. En last but zeker not least komt Mint Park met je onderzoeken wat ‘luisteren’ betekent in het digitale tijdperk aan de hand van een speciale A/V-show.

Vrijdag 9 juni om 20.00 in Doornroosje

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...