5x jongerentips in Nijmegen - 5 t/m 11 februari

Dompel je onder in een week vol expressie en empowerment: van het bevrijdende spoken word in Mensen Zeggen Dingen tot de energieke beats van GENESIS.

1. Mensen Zeggen Dingen

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dat is precies wat deze mensen doen tijdens Mensen Zeggen Dingen. Dingen uitspreken, bespreekbaar maken, uitroeptekens of vraagtekens erachter plaatsen en de volgorde bepalen. Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf – het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd.

Donderdag 8 februari om 20.30 uur in Doornroosje Poppodium

2. GENESIS

Treed binnen in de wereld van GENESIS, waar vrijheid en muziek elkaar joinen. Stel je een dynamische mix voor van female R&B, hiphop, trap en andere gerelateerde genres die de hele avond een krachtig geluid creëren. Trek je meest cunty outfit uit de kast en kom samen je inner sexy self en empowerment vieren!

Vrijdag 9 februari om 23.00 uur in Merleyn
 

3. Theaterbundel: vrouwenpower

Denk jij bij een cabaretier nog steeds aan een man van middelbare leeftijd met een terugtrekkende haarlijn die vooral grappen over vrouwen maakt? Met de theaterbundel Vrouwenpower zie je sensationele vrouwen die humor heruitvinden. Cabaret met een grote C en een leuke korting. En dan zijn die mannen van middelbare leeftijd snel vergeten. 

Vrijdag 9 februari om 20.30 in De Lindenberg

4. De betekenis van Nietzsches klassieker

Een symfonie, een heilig boek, een vijfde evangelie en zelfs het grootste geschenk aan de mensheid tot nu toe. Zo omschreef Nietzsche zijn boek Aldus sprak Zarathoestra. Het is hard werken om deze ingewikkelde filosofische roman van Nietzsche te lezen. Toch komen veel van Nietzsches belangrijkste ideeën terug in de roman. Kom en luister naar de uitleg van filosoof Gert-Jan van der Heiden over deze filosofische klassieker en denk verder over wat we er nu nog van kunnen leren.

Dinsdag 6 februari van 20.00 tot 21.30 uur in het Collegezalencomplex, Mercatorpad.

 

5. Eclipse

Weersvoorspellingen voorspellen een plotselinge golf van duisternis als de Eclipse op 10 februari voor de derde keer in de Paarse Zaal van Doornroosje landt. Deze keer nemen ze niemand minder dan AC13 en Atmos mee. Zowel vergrendeld als geladen met een fijne selectie destructieve tunes, klaar om je de hele nacht te laten dansen. Zij worden ondersteund door een line-up boordevol nationaal en internationaal talent uit de duistere drum & bass scene.

Zaterdag 10 februari om 23.59 uur in Doornroosje Poppodium

 

Dit vind je misschien ook leuk...