5x jongerentips in Nijmegen - 5 t/m 11 december

Heb jij naast sinterklaasavond nog wel een gaatje in je agenda? Met deze tips heb jij gegarandeerd een goede tijd! Ontdek een van de Urban sports bij Waalhalla, bezoek de kerstmarkt bij de Hortus of doe in dansje in Doornroosje. 

1. Explore Your Urban in Waalhalla 

Freerunnen, calisthenics, breakdance, 3 x 3 basketball én freestyle voetbal; de Urban sporten die je niet kan missen. Op zondag 11 december zijn deze sporten allemaal te vinden in Waalhalla. Dit Skatepark opent haar deuren voor iedereen vanaf 7 jaar die graag een toffe workshop wilt volgen van deze sporten. Tussendoor vinden er gave demo’s plaats en zijn er genoeg andere dingen te beleven. Wil jij hier ook bij zijn? Dat kan! Toegang tot Waalhalla is geheel gratis en voor maar €2,50 kun jij deelnemen aan een workshop. Kom jij ook naar Explore Your Urban?

Zondag 11 december van 11.30 tot 17.00 in Waalhalla
 

2. Fiber

It’s our Birthdayyyyyy! Fiber kon verjaardag 5 en 6 niet vieren, dus op de 7e verjaardag vieren we DRIE jaar aan Fiber Drum & Bass in EEN! Verwacht leipe artiesten, unieke live performances, Fiber Vibes, hartstikke veel nieuwe connecties, en zoooo veel spel en vermaak! Fiber is niet Fiber zonder hun altijd geweldige Connecting Café. Deze keer met een nóg betere lay-out van nieuwe activiteiten, nieuw decor en nieuwe manieren om mensen te ontmoeten! Maak je klaar om Roosje’s grote zaal om te toveren tot een Feestpaleis van Epische Proporties!

Vrijdag 9 december om 23.00 in Doornroosje
 

 

3. Open Dag Vasim Circus Space

Heb je altijd al een keer circus willen proberen? Of ben je nieuwsgierig naar de Vasim Circus Space en onze vervangende plek? Op zondag 11 december opent de Vasim Circus Space van 11 - 17 uur haar deuren tijdens de open dag. Neem een kijkje en sluit aan bij een van de gratis circusworkshops. Maak kennis met acrobatiek, aerial silks en flow arts, ontmoet de circus community van Nijmegen, of kom even een drankje drinken en kijken. Je hoeft geen ervaring te hebben, iedereen is welkom!

Zondag 11 december van 11.00 tot 17.00 aan de Winselingseweg 41

 

 

4. Kerstmarkt in Hortus Nijmegen

Zondag 11 december is Hortus Nijmegen geheel in kerstsferen. Van 11.30-16.00 uur is er een kerstmarkt. In de prachtig aangeklede Theetuin treden diverse koren en muziekgezelschappen op. Er zijn kramen met leuke kerstspullen en cadeaus. De kinderen kunnen meedoen aan speciale activiteiten zoals een kerstspeurtocht en henna schilderen op de handjes. En natuurlijk serveren de horecavrijwilligers heerlijke warme dranken, verse soep en lekkernijen. 

Zondag 11 december van 11.30 tot 17.00 in Hortus Nijmegen

 

5. Muzikantencafé: Roos van Nijmegen 2023

Muzikantencafé is dé avond voor Nijmeegse artiesten en professionals in spé om kennis op te doen en te delen. Bij elke editie nodigt Schuum een andere expert uit die je alles kan vertellen over een specifiek aspect van de muziekscene. Elke editie staat in het teken van een ander thema, dit keer:

Wil jij spelen in Doornroosje en op Het Valkhof Festival? Doe dan mee aan De Roos van Nijmegen! Als winnaar kom je namelijk gegarandeerd op beide plekken te spelen.
Voor je De Roos wint, moet je eerst door de demoselectie heen. Wil je weten hoe je opvalt tussen de andere inschrijvingen? Deze avond lichtten een oud-deelnemer, oud-jurylid en organisator toe wat de ervaringen en voorwaarden zijn van de competitie, waar je op moet letten tijdens de voorselectie en hoe je het zo ver mogelijk kan schoppen.

Dinsdag 6 december van 19.30 tot 23.00 in De Basis
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...