5x jongerentips in Nijmegen - 29 april t/m 5 mei

Na een weekend vol oranje koorts staat Bevrijdingsdag voor de deur. Hoe ben jij van plan de vrijheid te vieren? Ontdekt snel de jongerentips van deze week! 

1. Bevrijdingsfestival Nijmegen

De vrijheid vier je natuurlijk bij Bevrijdingsfestival Nijmegen. Dit jaar vieren we de vrijheid op zondag 5 mei met Jungle by Night, The Happy Fits, Ketting (LIVE), Rens, Jaïr & Ome Uncle, Tabanka, Pegassi, Flaire, John Mood, Cleanfield, Bears in Trees, Freedom’S Cool, Hannah en Boot. Het Nijmeegse Bevrijdingsfestival wordt dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd door het 4 & 5 mei Comité Nijmegen en Doornroosje.

Zondag 5 mei om 14.00 in het Hunnerpark.

 

2. Klittenband x Suspicious

Klittenband en Suspicious gaan de handen ineen slaan! Op vrijdag 3 mei gaan we de Old Cave in Nijmegen overnemen voor een gezamenlijke club night. We kunnen vast verklappen dat het een spektakel gaat worden om niet te vergeten. Achter de schermen zijn we druk bezig om de fijnste DJ’s te strikken voor een onvergetelijke nacht vol met tech house en melodic techno om je vingers bij af te likken. Er is een garderobe, er is lekkere muziek en uiteraard kan jij een lekker drankje drinken. Wat wil je nog meer?

Vrijdag 3 mei 2024 om 20.30 uur in Old Cave.

 

3. Technologic: Eclectisch electronisch met o.a Krabi, DC Offset en Jenny Rose

Technologic neemt je mee op reis. Van beukende techno, electro, psychedelische trance, disco tot opzwepende bass en tekno. Met ondersteuning van Soundlab Nijmegen en Nieuwe Electronische Waar slaan we met Tekton Records de handen ineen om er een zinderende avond van te maken. Laat je betoveren door meeslepende DJ-sets en (live) elektronica. Als kers op de taart eindigen we met een climax die je achterlaat met een glimlach.

Zaterdag 4 mei 2024 om 22.30 uur in Het Alternatief.

 

4. Planet Rose

Vóór de Vierdaagse komt Planet Rose nog één keer terug met een line-up waar je u tegen zegt. Op de bill een van de OG’s uit de scene: Luke Slater. Al vanaf de 90s toonaangevend en trendsettend met zijn producties en super versatile DJ sets. Verder een speciale live set van Alarico. De beste man gooit met Chlär samen hoge ogen als Funk Assault, maar zijn solo werk is minstens zo indrukwekkend. Zijn live set is fast-paced en groovy, dik geinspireerd door 90s techno. Warmup is in handen van locale helden Locus Error en Reich.

Zaterdag 4 mei om 23.59 in Doornroosje.

 

5. Frankie and the Witch Fingers

Een van de meest coole psychrock groepen van de laatste jaren heet Frankie and the Witch Fingers. Deze hardwerkende dame en heren uit Los Angeles brachten in een relatief korte tijd zeven langspelers uit en weten muzikaal de clichés te vermijden. Frankie And The Witch Fingers klinkt alsof het prettig gestoorde vierkoppige neefje van The Sonics aan de paddo’s is gegaan en ons klakkeloos teleporteert tussen de jaren ’60 ’70 ’80 ’90 en natuurlijk ook de ’00. Ook hun bevriende labelgenoten Oh Sees zijn muzikaal nooit ver weg.

Zaterdag 4 mei 2024 om 20.45 in Doornroosje.

 

 
 

Dit vind je misschien ook leuk...