5x jongerentips in Nijmegen - 26 september t/m 2 oktober

Wil jij leren hoe een democratie werkt? Dat kan dit weekend tijdens het democratiefestival Grondfest! Of maak jij liever een dansje tijdens Planet Rose in Doornroosje? Er is weer genoeg te doen deze week. 

1. Dana Gavanski

Onlangs maakte Dana Gavanski diepe indruk als support voor Damien Jurado met haar prachtige sereen klinkende folk-liedjes. Ditmaal komt ze op eigen kracht en met haar band naar Merleyn.

Eind 2017 bracht de Canadese singer-songwriter haar eerste mini-album Spring Demos’ uit. Ze schreef deze collectie van nummers in Montreal waar ze vanwege haar studie naartoe verhuisde. Al snel vertrok ze naar Toronto waar ze samen ging spelen met lokale muzikanten en plannen maakte voor de release van haar debuutalbum. Met de toevoeging van een volwaardige band ontdekte Dana Gavanski een nieuw geluids terwijl ze het intieme karakter van haar muziek in stand hield. Haar album is geproduceerd door Mike Lindsay die je kan kennen van Tunng. Haar album ‘Yesterday is Gone’ verschijnt op 27 maart.

Dinsdag 27 september om 21.00 bij Merleyn

 

2. Duurzaamheidscafé x InScience

Veel geluiden in de natuur die eeuwenlang normaal waren, verdwijnen door menselijke activiteit. Zo zijn er steeds minder verschillende geluiden te horen in de Amazone. Daarover gaat Dusk Chorus, een indrukwekkende, audiovisuele documentaire. In samenwerking met het InScience Festival vertoont het Duurzaamheidscafé Nijmegen deze film op dinsdag 27 september 2022 (20.00-21.30 uur) in LUX Nijmegen. Inclusief een uitgebreid nagesprek over geluidsvervuiling en uitstervend geluid.

Dinsdag 27 september van 20.00 tot 21.30 in LUX.

 

 

3. Extrapool Dubbel Weekend

Met deze editie: Morgana, Hemellichaam, Straatspreekwagen & Extratool. Beeldend- en performancekunstenaar Hans-Hannah kruipt in de huid van Morgan Le Fay oftewel Morgana, de machtige fee uit de Arthur-legende die continue van gedaante verwisselt. Van radicale wereldverbeteraar naar duivelse tovenares, van heler naar idealist. Door Morgana’s ogen reflecteert ze op Extrapool, waar ze ook continue transformatie ziet. Hans-Hannah nodigt de kunstenaars van de andere programma’s en het publiek uit om onderdeel te worden van deze gedaanteverwisselingen.

Vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober in Extrapool. 

 

 

4. Grondfest

Op 30 september en 1 oktober staat Nijmegen twee dagen lang in het teken van de democratie met het festival GrondFest. Je kunt deelnemen aan lezingen, debatten, activiteiten en workshops. Voor iedereen die werkt met en voor de democratie, maar juist ook voor wie dat (nog) niet doet. Voor jong en oud, van links tot rechts, met verschillende meningen en achtergronden en vanuit alle hoeken van onze samenleving. GrondFest geeft ruimte aan een open debat over onze democratie en samenleving. We verwelkomen diverse meningen, waar nodig een scherp debat en staan open voor kritiek. Iedereen is welkom en mag meedoen, want ieders stem doet ertoe in een democratie.

Vrijdag 30 september van 13.00 tot 20.30 in de Lindenberg. 

 

5. Planet Rose

De eerste Planet Rose na de Vierdaagse take-over is gelijk weer een must go: techno en rave in zijn meest freshevorm. Met in de hoofdrol Asquith, de labelboss van een van onze favoriete labels: Lobster Theremin. Asquith is daarnaast begenadigt DJ, memelord en ijzersterke producer: toen “Let Me (Rave Mix)” net uit kwam elke week te horen was op elke dansvloer op de wereld, maar check ook zijn “Set the Trap” EP. High energy!

Vrijdag 30 september om 23.59 in Doornroosje. 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...