5x jongerentips in Nijmegen - 26 juni t/m 2 juli

Ben je op zoek naar spannende avonturen en onvergetelijke ervaringen in Nijmegen? Wij hebben weer 5 geweldige tips voor jou!

1. Next To The Rabbit Hole

Had jij ook zo graag naar Down The Rabbit Hole gewild maar heb je geen kaartje kunnen bemachtigen of vond je het simpelweg veel te duur? Niet getreurd, Op zaterdag 1 juli vind je in Merleyn ‘Next To The Rabbit Hole’ een gratis feest voor alle Down The Rabbit Hole thuisblijvers! Drie lokale helden zullen de hele avond de vetste disco en house platen draaien zodat jij kan doordansen tot in de late uurtjes en de volgende dag nog met genoeg geld wakker wordt om je huur te betalen die maand. Fijn he?

Zaterdag 1 juli 2023 om 23.00 uur in Merleyn.
 

 

2. Keti Koti in De Achtertuin

Op 1 juli vieren we Keti Koti. Het is dit jaar (nog maar) 150 jaar geleden dat de slavernij is afgeschaft. Een bitterzoet evenement waar we het verleden herdenken en de vrijheid vieren. Samen met FreFuFo x The Mansion staat de Achtertuin hier bij stil. Hier deel je een traditionele Surinaamse maaltijd, jeer je een Curaçaose dans en verwonderen je je tijdens een kunstexpositie over dit thema. Er zijn acts van YNS, JahlyNogsteeds, DFB Brassband, Jallyvd4 en Sher. Rum On The Rock sluit de avond af met een dj-set.

Zaterdag 1 juli 2023 om 14.00 - 23.00 uur in de Achtertuin

 

 

3. Speelbal / aarde

Vrijdagavond 30 juni is er weer een nieuwe editie van de Elementen in het Besiendershuis! In deze serie staat telkens een van de elementen centraal en gaat schrijver en dichter Ilona Verhoeven samen met gasten op zoek. Diverse onderwerpen en sprekers passeren de revue, er is muziek en de bar is open. Ook is er weer een filmlezing door Constant Hoogenbosch die het publiek dit keer aan de hand van tal verrassende, herkenbare en boeiende filmfragmenten meeneemt op een ‘aardse ontdekkingstocht’. 

Vrijdag 30 juni 2023 van 19.30 - 21.30 uur in het Besiendershuis

 

 

4. Rubadubdub

Een evenement waar het ritme alsmaar sneller gaat. Beginnend op ontspannen Reggae klanken bouwt dit evenement op naar Dub, Dubstep en zelfs drum and bass. Na 2 edities vol Nijmeegs talent gooit het evenement zijn net uit over de rest van Nederland om nationaal talent een podium te geven. Onbekend feestje op een voor vele nog onbekende plek. Weer eens wat nieuws in de stad der verjonging.

Vrijdag 30 juni van 23.00 - 06.00 uur in De Professor. 

 

 

5. Podium aan de Waal

Heb je zin in een middag vol spectaculaire acrobatiek, (koord)dans en theater? Dan moet je bij de voorstelling Fuori al naturale zijn.Het koppel Edvige Ungaro en Damian Elencwajg brengt de tradities van de Italiaanse en Argentijnse cultuur samen met de opzwepende muziek van de pizzica (een traditionele dans uit Salento).Hun liefdesverhaal speelt zich af op een koord. De magie van de twee geliefden, het houden van balans die deze act kan maken én breken en de theatrale sfeer, maakt dat deze voorstelling de openingsknaller van Podium aan de Waal is!

Zondag 2 juli 2023 14.00 - 17.00 uur aan de Waal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...