5x jongerentips in Nijmegen 2 t/m 8 januari

Begin het nieuw jaar goed met deze leuke jongerentips! Maak je eigen digitale kaart, doe mee aan de muziekbingo of ga lekker naar de film. Je hoeft je zeker niet te vervelen tijdens deze winterse vakantiedagen. 

1.GO GO GO! GO SHORT @ DE NIJMEEGSE WINTERWEKEN 

Tijdens de Nijmeegse Winterweken kun je op zaterdag 7 januari in het voormalige pand van Bioscoop Carolus aan Plein ’44 terecht voor een winters programma op het gebied van korte film. Verzorgd door Go Short, hét kortefilmfestival van Nederland.  

Natuurlijk kun je een film bekijken die helemaal past bij deze tijd van het jaar. Ben je liever actief bezig? Ga dan aan de slag met je eigen digitale kerstkaart met behulp van een green screen! Stuur deze door naar jezelf, deel het met vrienden en familie of plaats het op social media. Dat is weer eens wat anders dan een kerstkaart in een envelop...  

Zaterdag 7 jan van 15:00-18:00 uur in het voormalige pand van Bioscoop Carolus aan Plein ’44. 

 

2. Stefano Keizers

In zijn eerste voorstelling schonk Stefano zijn lichaam aan het publiek. In de tweede zijn ziel, zijn eer. Nu is de rest aan de beurt. Hierna ben je van hem af.

Zijn trilogie aan voorstellingen werd lovend ontvangen door de pers. Hij is veel op tv en werd de publiekslieveling van de kijkcijferhit Het Perfecte Plaatje. Niemand lijkt meer om Stefano heen te kunnen. En dat komt goed uit. Want hij komt terug in de theaters met zijn derde voorstelling: HANS TEEUWEN.

Donderdag 5 januari van 20.00 tot 21.40 in de Stadsschouwburg Nijmegen

 

 

3. Muziekquizroute

Er is een muziekquizroute voor (jong-)volwassenen én een muziekquiz voor kinderen tussen 4 en 10 jaar. Deze quiz speel je via een gratis app op je mobiel download de app via de Apple store of klik hier voor de Android versie met speelcode: NWW. Scan de QR codes langs de route, test jouw ‘Nijmeegse’ muziekkennis en beantwoord de quizvragen, terwijl je onderweg geniet van al het moois in de binnenstad. Zijn jullie het snelste? De beste? Dan maak je kans op een toffe prijs: de lokale bon van Nijmegen, te besteden bij meer dan 100 winkels in de stad!

De muziekquizroute is dagelijks tussen 12.00 en 23.00 uur van 17 december t/m 8 januari gratis te lopen.

 

 

4. Naar de film

Zin om binnenkort een bezoekje te brengen aan de bioscoop? Nijmegen is een echte filmstad! De Waalstad kent verschillende bioscopen waar de nieuwste kaskrakers en beste arthouse films draaien zoals LUXVUE WalstraatPathé Nijmegen en KloosterKino

 

5. Muziekbingo

Bij de muziekbingo hoor je de mooiste, grootste en meest foute hits voorbijkomen. In plaats van getallen vink je de liedjes met je bingodabber af. Maar bij een foute bingo is het ook bingo, dan mag je een favoriet liedje komen meezingen. Kortom: lekker lallen met z’n allen! We spelen tijdens een bingo-avond een aantal verschillende rondes met een speelduur van ongeveer 20 minuten. Tussendoor instappen is dus geen probleem. In plaats van getallen vind je titels en uitvoerende artiest(en) van muziekfragmenten op je bingokaart. En wees gerust: ook wanneer je normaal niet zo goed bent in het (her)kennen van muziek is de bingo leuk. (Bijna) alle fragmenten zijn namelijk zo geknipt dat de titel minstens één keer voorbijkomt.

 Zaterdag 7 januari tussen 19.00 en 21.00 uur, winterterras Café Holt.

 

Dit vind je misschien ook leuk...