5x jongerentips in Nijmegen - 7 t/m 13 november

Er zijn allemaal nieuwe feestje deze week! Dans op de beste disco tot old school house tijdens de eerste editie van VlakBij! Of ga naar Orbit als je juist meer van elektronische muziek houdt. Genoeg te doen deze week. 

1. Indie Disco

We zijn weer terug met een nieuwe Indie Disco! Deze keer zijn we uitgenodigd door de band Misprint om het feest voort te zetten na hun release show in Merleyn. Ook dit keer bieden wij dansvloervitamines met een alternatief smaakje.

Van The Smiths tot Tame Impala, van Caribou tot Courtney Barnett, en van Radiohead tot Kendrick Lamar. DJ Maarten W combineert de spannendste nieuwe tracks met de meest vertrouwde hits. Van de dansbaarste garagerock naar de lekkerste electro. Van de vuigste hiphop met stuiterende post-punk naar veel Indie. Goede platen, koud bier en gezelligheid!

Donderdag 17 november om 23.59 in Merleyn
 

2. VlakBij

De allereerste editie van VlakBij vindt plaats op 18 november in Merleyn. Een nacht die gevuld wordt door een dansbare sound vol met invloeden van soepele disco tot old school house, gewoon bij jullie om de hoek. Met dit geluid zullen de DJ’s je tot de laatste plaat scherp houden. VlakBij zijn is meemaken!

Vrijdag 18 november om 23.00 in Merleyn
 

 

3. Music Meeting Concerts: Nduduzo Makhathini @ Brebl

De Zuid-Afrikaanse pianist Nduduzo Makhathini staat met zijn kwartet garant voor de vurigste jazz van dit moment. Jazz die diepe wortels heeft in Zuid-Afrikaanse volks- en kerkmuziek, en net zo stevig verbonden is met de avontuurlijke, spirituele jazz uit vooral de jaren zestig. 

Makhathini neemt graag de gelegenheid te baat om met zijn prachtige, zachte stem de context van zijn werk te verklaren. Maar ook zonder woorden begrijp je al luisterend dat deze muziek over het allerwezenlijkste gaat. Op vrijdag 18 november te zien in Brebl, Nijmegen.

Vrijdag 18 november van 20.00 tot 22.00 in Brebl

 

4. ORBIT

Orbit is terug. Vol energie en met een duidelijke visie presenteert het nieuwe team van Orbit hun eerste clubavond. Een intieme avond voor avonturiers, dansers en liefhebbers van elektronische muziek. Kijk voor meer informatie over de line-up en andere informatie op hun Instagram.​

Zaterdag 19 november om 23.00 in Doornroosje
 

 

5. Filmcafé – editie november

Bij Filmcafé staat Constant Hoogenbosch op zaterdag 19 november weer garant voor een gezellige, leuke en leerzame filmmiddag vol bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films.

Zo kijkt Hoogenbosch zaterdag 19 november naar vrouwelijke filmmuziekcomponisten (als vooruitblik op de lezing van woensdag 30 november in LUX), staat hij stil bij de première van The Son (de nieuwe film van The Father regisseur Florian Zeller), kijkt hij n.a.v. de première van Guillermo del Toro's Pinocchio naar andere verfilmingen van het bekende verhaal, fronst hij wenkbrauwen bij de curieuze film Th…

Zaterdag 19 november om 15.00 in LUX Nijmegen

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...