5x jongerentips in Nijmegen - 14 t/m 20 maart 2022

Kom genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Wij zetten de vijf leukste tips voor jongeren op een rijtje! Bekijk de live talkshow waar jongeren hun verhalen vertellen, doe een interactieve tour, ga naar het theater of doe juist actief mee aan een workshop.

1. Onze veerkracht

De jongeren die normaal niet aan de talkshow-tafel zitten krijgen in Onze Veerkracht de hoofdrol. Zij presenteren hun verhalen in film en rap en gaan in gesprek met de beslissers van Nijmegen. Ze geven antwoord op de vragen: hoe gaan ze met tegenslagen om? Wat is hun VEERKRACHT? 

Bekijk de gratis live talkshow op donderdag 17 maart 14.00 tot 15.30 vanuit het ROC van Nijmegen.

Donderdag 17 maart van 14.00 - 15.30 uur.

 

2. Voordrachtfestival 2022 - Eerste Liefde

Het jaarlijkse Voordrachtfestival voor het voortgezet onderwijs komt weer naar de Lindenberg! Leerlingen van Stedelijk Gymnasium en NSG Groenewoud werkten de afgelopen periode op school aan hun voordracht en staan nu om beurten op het podium. In een reeks voorstellingen laten zij door middel van dans, theater, muziek, beeldende kunst en digitale vormgeving hun interpretatie van poëzie en literaire teksten zien. Het thema Eerste Liefde vormt hierbij de rode draad.

Donderdag 17  & vrijdag 18 maart in de Lindenberg.

3. Sherlock Detective Game Nijmegen

Sherlock is een interactieve tour en spannende game ineen, dwars door het hart van de stad. Jullie komen langs de leukste plekjes terwijl jullie een mysterie oplossen... Is jullie detectiveteam met een onberispelijke reputatie er klaar voor?

Dagelijks te doen. Bezoek de website voor meer informatie.

 

4. Waalhalla Graffiti Jam

Op zaterdag 19 & zondag 20 maart is er in Waalhalla een Graffiti Jam met diverse Urban Art artiesten. De Walls kunnen namelijk wel weer wat verf gebruiken. Ook kan je meedoen aan één van de graffiti workshops! Wil jij zelf ook een piece in Waalhalla zetten? Meld je dan aan en stuur je schets naar graffiti@waalhalla-centrum.nl. Op deze twee dagen is er ook een barbecue en DJ aanwezig. Leuk toch? 

Zaterdag 19 & zondag 20 maart in Waalhalla. 

5. We Love Freestyle

Na twee jaar stilte keert We Love Freestyle terug in de nacht bij Doornroosje. Eindelijk kunnen we weer feesten met elkaar! Een nacht lang de beste freestyle, verzorgt door Mark With A K, Promo, The Viper, Pavo, Dr Rude, Potato, MC Alee, Hardbreak & Vito, Affix, Bazzy, Anna Crystal en Dave Dope.

Zaterdag 19 maart vanaf 23.00 uur in Doornroosje.

 

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Dit vind je misschien ook leuk...