Wat is er te doen in Nijmegen – 14 t/m 20 maart 2022

Nijmegen barst deze week weer van alle creatieve, interessante en vooral leuke activiteiten! Lees je mee?

1. Science Café - Oorsprong van het Leven

Het Science Café Nijmegen opent weer haar deuren met een Engelstalige editie. Deze keer gaan we terug naar de oorsprong van het leven, vanaf de vorming van bewoonbare planeten tot aan de aggregatie van de eerste levensvormen.

Science Café - Oorsprong van het Leven: maandag 14 maart van 20:00 – 22:00 uur in de Irish Pub The Shamrock.

2. Muzikantencafé: Online Promotie

Een noodzakelijk kwaad, de manier om in contact te blijven met je publiek of schaamteloze zelfpromotie? De meningen zijn verdeeld als het gaat over online promotie als artiest zijnde. Toch ontkom je er niet aan... Hoe kan je social media nou het beste inzetten en hoe ga je om met al die verschillende kanalen?

Deze editie van het muzikantencafé vindt plaats op woensdag 16 maart van 19:30 – 22:00 uur in De Basis. Wil je deelnemen? Schrijf je dan in via deze link.

 

3. Collectief Het Paradijs

Acht personages zitten elkaar letterlijk op de lip tijdens een absurde metrorit, en wanneer de metro crasht worden de personages naar hun privésfeer gelanceerd. De opdringerigheid volgt ze tot in hun slaapkamers waarin de overprikkeling van de buitenwereld een weg naar binnen knalt. Er rest hen nog maar één laatste toevluchtsoord. Maar hoe veilig is deze plek?

Collectief Het Paradijs: donderdag 17 maart om 20.00 uur in LUX

4. Korte cursus pottenbakken 10-16 jaar

Wil je een keer pottendraaien, voelen hoe leuk dat is en dat je het je het ook een klein beetje in je vingers krijgt? Met je handen om de klei, leer je in stappen een kom, kop, vaasje of schotel draaien op de draaischijf.

De korte cursus pottenbakken 10-16 jaar bestaat uit 4 lessen en start op zaterdag 19 maart bij De Lindenberg.

 

5. Thiemeloods Lentemarkt

Op de eerste dag van de lente nodigen wij jullie uit om met ons de bloemetjes buiten te zetten! Snuffel tussen de tweedehands spulletjes of vul je collectie platen aan bij de kramen vol met vinyl van toen en nu.

De Thiemeloods Lentemarkt is zondag 20 maart geopend van 10:00 – 17:00 uur in de Thiemeloods.

Meer tips nodig? Bekijk onze jongerentips voor deze week.

Dit vind je misschien ook leuk...