5x jongerentips in Nijmegen - 13 t/m 19 november

Beleef Nijmegen als nooit tevoren met onze beste vijf jongerentips: swing op elektronische beats, ontdek geheimen in de Stevenskerk en laat je inspireren bij het Science Café.

1. Je Mag Me Alles Vragen in de Stevenskerk

Heb jij altijd al iemand het hemd van het lijf willen vragen? Dat kan op zondag 19 november bij ‘Je Mag Me Alles Vragen’ in de Stevenskerk in Nijmegen. Ben je benieuwd naar hoe Jurre Geluk spannende en bijzondere gesprekken aanpakt in zijn programma’s zoals Jurre’s Date of Je Zal Het Maar Hebben? Wil jij alles weten van een ex-militair, vluchteling, iemand met een fysieke beperking, gevangenismedewerker, gokverslaafde en meer?

Zondag 19 november van 13.00 - 18.00 uur in de Stevenskerk

2. Golflengte

GOLFLENGTE is een elektronisch muziekfeest gecreëerd door SoundLab Nijmegen, de eerste studentenvereniging voor DJ's en muziekproducenten in Nederland. Op 18 november zal een line-up van lokale talenten je meenemen door energieke, ietwat mysterieuze en af en toe hardere gebieden in het landschap van dansmuziek. 

Zaterdag 18 november om 23.00 uur in Merleyn

 

3. Mensen Zeggen Dingen

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dat is precies wat deze mensen doen. Dingen uitspreken, bespreekbaar maken, uitroeptekens of vraagtekens erachter plaatsen en de volgorde bepalen. Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf – het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Beleef het tijdens Mensen Zeggen Dingen

Donderdag 16 november om 20.45 uur in Doornroosje

 

4. SMAAK X Bar Socio 

Tijd voor een tweede editie van SMAAK x Bar Socio! Jij hoeft alleen maar een ticket te kopen, zij zorgen voor de lekkerste wijnen, kaas én livemuziek. Daarnaast kan je jezelf opwarmen aan de tunes van João Vedana! João is een Braziliaanse singer/songwriter en multi instrumentalist en is recentelijk in Nederland komen wonen om zijn muzikale carrière na te jagen. Een mix van brazilian, latin, funk, r'n b and jazz is wat je van hem kunt verwachten.

Zaterdag 18 november 15.00 - 17.30 uur in Bar Socio
 

5. Science Café > Hybride Intelligentie

AI's die mensen overtreffen, het is een bron van zorg geworden, een gevoel dat alleen maar sterker is geworden sinds de introductie vorig jaar van verbluffende generatieve AI's zoals ChatGPT, Bing Chat en Dall-E. Je leert er alles over tijdens het Science Café: Hybride Intelligentie

Woensdag 15 november van 19.30 - 22.00 uur in de Ierse pub The Shamrock. 
 

Dit vind je misschien ook leuk...