5x jongerentips in Nijmegen - 12 t/m 18 september

Het is een culturele week! Zo kun je een hele nacht cultuur snuiven tijdens de Kunstnacht, nieuwe muzikanten ontdekken tijdens Schuum of alles leren over Jazz bij Got A Match. Genoeg te doen dus! 

1. Schuum 

Iedere maand programmeren we lokale artiesten op een wisselende plek in Nijmegen. Wij sporen de crème de la crème voor je op: van ruwe diamant tot muziekveteraan. Nieuwe acts ontdek je bij de live avond van Schuum! Iedere maand programmeren we lokale artiesten op een wisselende plek in Nijmegen. Wij sporen de crème de la crème voor je op: van ruwe diamant tot muziekveteraan. Nieuwe acts ontdek je bij de live avond van Schuum! Deze keer met: Juma Iking, Fola en Band8 Collective. 

Woensdag 14 september om 19.30 bij Strandbar Stek. 

 

 

2. Got A Match | Francien van Tuinen

Wil jij weten hoe jazz werkt, waar rock ′n roll haar inspiratie vandaan haalt, hoe je improviserend binnen de regels blijft en hoe je solerend de bocht uit kunt vliegen? Waarom je bij een jazzconcert wel de nummers herkent, maar het elke keer toch weer anders klinkt? Dan moet je komen naar de serie Got A Match. :)

Woensdag 14 september om 20.30 in Brebl. 

 

 

3. Diskodip

Diskodip heeft favorieten Young Marco & Orpheu The Wizard uitgenodigd voor een zweterige avond in Brebl. Young Marco, de kampioen van de “unclassics”. Young Marco staat al bijna een decennium aan het front van de bruisende underground scene. Hij heeft een aantal beruchte residencies achter de rug. Daarnaast heeft Dekmantel’s finest een speciaal talent om zijn publiek in een oogwenk door een handvol genres te loodsen. In 2015 heeft hij Safe Trip gelanceerd, een populair label vol met speciale must-have edits en releases. Een ding weten we zeker: met “the guy with everlasting youth”, ga je een inspirerende, maar vooral dansbare avond tegemoet.

Vrijdag 16 september om 23.59 in Brebl. 

 


 

4. Kunstnacht

Klaar voor iets nieuws? Op zaterdag 17 september kun je cultuur opsnuiven tijdens de Kunstnacht. De Kunstnacht start in het Kronenburgerpark, gaat verder in de Nijmeegse binnenstad en op het Honigcomplex en eindigt met een spetterend Nachtfeest in De Vereeniging. 

Zaterdag 17 september van 18.30 tot 4.00 op verschillende locaties in Nijmegen. 

 

5. Yellow Eyes + Sun Worship

Een geweldige zwartgeblakerde metal package op deze zaterdag in Merleyn met het Amerikaanse Yellow Eyes en het Duitse duo van Sun Worship.

Yellow Eyes is een exponent van een inmiddels behoorlijk invloedrijke, Amerikaanse tak binnen de black metal. Net als soortgelijke bands zoals Krallice, Falls Of Rauros en Mizmor combineert het gezelschap uit New York de dissonantie en agressie van black metal met een zware, ondoordringbare productie die meer richting sludge, drone en doom neigt. Daardoor is de muziek van deze bands vaak bijzonder intens en oncomfortabel.

Zaterdag 17 september om 22.00 in Merleyn. 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...