406 nummers van 179 Nijmeegse artiesten in Gelderse Spotify jaarlijst

Het platform Poppunt Gelderland verzamelt wekelijks de nieuwste muziek van Gelderse muzikanten in haar Spotify-playlist Nieuw Uit Gelderland. Aan het eind van het jaar maakt de organisatie de balans op met een jaaroverzicht. Daaruit blijkt dat Nijmeegse artiesten een productief jaar beleefden: zij leverden 406 van de in totaal 1453 Gelderse tracks die in de luisterlijst verschenen.

Nijmegen

De lijst telt 406 nummers van 179 verschillende artiesten uit Nijmegen. Dit zijn zowel bands als hiphopacts, producers en singer-songwriters. Het Nijmeegse lofi hiphopduo vlows is de artiest met de meeste tracks uit hun stad, zij staan met 10 nummers in de playlist. Zij worden op de voet gevolgd door hardstyle producer Ephoric (9 tracks). Bovendien zijn verschillende artiesten uit Nijmegen in de lijst zijn terug te vinden met 7 nummers, waaronder vocalist Jeroen Antoine, pianiste Anna Simonetta en rapper Joella T.

Jaaroverzicht

Ieder jaar maakt Poppunt Gelderland een overzicht van het aantal Gelderse releases en opvallendheden die daaruit naar voren komen. Zo verschenen dit jaar ruim 1453 nummers in de Spotify-playlist, met een totale duur van 84 uur. Daarmee kent de afspeellijst een groei van ruim 20% ten opzichte van vorig jaar. Het aantal verschillende artiesten in de lijst groeide naar 619. Bovendien valt op dat veel nieuwe artiesten dit jaar de lijst wisten te vinden: ruim 45% van de artiesten stond niet eerder in de lijst. Het totale jaaroverzicht van de Spotify-playlist in 2022 is te vinden op de website van Poppunt Gelderland: www.poppuntgelderland.nl

Over Nieuw Uit Gelderland

De Spotify-playlist Nieuw Uit Gelderland wordt iedere maandag aangevuld met nieuwe nummers van Gelderse artiesten. De lijst wordt gevolgd door ruim 811 volgers en gedeeld via de sociale media en nieuwsbrief van Poppunt Gelderland. Achter de schermen wordt de lijst actief onder de aandacht gebracht van Gelderse programmeurs en media die de playlist gebruiken om nieuw talent te ontdekken. In samenwerking met mediaplatform 3voor12 Gelderland en Gelderse omroepen worden de tracks ook via hun kanalen online en via radio uitgelicht. Artiesten kunnen hun eigen muziek aanmelden via de website van Poppunt Gelderland.

Over Poppunt Gelderland

Poppunt Gelderland heeft als doel om Gelderse artiesten écht verder te helpen. Dit doen zij onder andere door de Spotify-playlist, maar ook door acts te voorzien van bijvoorbeeld advies, speelplekken, netwerk en financiële ondersteuning. Het platform is een initiatief van de poppodia Doornroosje, GIGANT en Luxor Live en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland.

Kijk op www.poppuntgelderland.nl voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk...