1000 Nijmeegse muzikanten tijdens 5e editie Podium voor de Stad

Zondag 22 maart a.s. bruist De Vereeniging van muziek! Voor het vijfde jaar op rij vindt Podium voor de Stad plaats: een eendaags muziekfestival vol optredens op drie podia in het Nijmeegse concertgebouw. Bijna 1000 muzikanten, enthousiaste amateurs en semi-professionals, trakteren de luisteraars op gratis mini-concerten. In de afgelopen vijf jaar is Podium voor de Stad uitgegroeid tot een succesvol festijn met honderden bezoekers. Wegens grote belangstelling is het programma dit jaar uitgebreid en zijn er maar liefst dertig optredens. Het programma kwam tot stand in samenwerking met de Vrienden van de Stadsschouwburg en De Vereeniging.

Programma van 10.45 – 17.15 uur

De lol in het samenspelen en het plezier om dit gevoel te delen met de luisteraars: daar draait het om. Iedereen kan de hele dag binnenlopen, er is een doorlopend programma variërend van Middeleeuwse en Barokmuziek, tot pop, rock en kleinkunst. Van ingetogen uitvaartmelodieën tot uitbundige volksmuziek. Een tipje van de sluier: het Keizerstads Jeugdorkest speelt onder meer een fragment uit de Parijse symfonie van Mozart, Canisius Concertband gaat een speciale samenwerking aan met Klarinetkwartet van Wamel en nieuwkomer, Kamerkoor Kallíope, brengt muziek variërend van Antonio Vivaldi tot Henk Westbroek.

Het complete programma staat binnenkort op de website. De voordeur is open vanaf 10.15 uur op 22 maart. Uiteraard is het restaurant de gehele dag geopend.

Dit vind je misschien ook leuk