Oktober: herfstmaand

De bladeren vallen van de bomen en de kou komt het land binnen. Ga lekker naar buiten en maak een herfstwandeling door de bossen! In de stad zijn de warmste jassen weer te koop, daarna duik je een knus café in voor een warme chocomel of een bokbiertje.

Voor de herfstvakantie hebben we leuke tips met de kids en ook tijdens Halloween hoef je je niet te vervelen!

De lekkerste bokbieren van Nijmegen

Het bokbier verschijnt weer op de tap! Breng een bezoekje aan brouwerij De Hemel, Café Samson, het Taphuys, De Tempelier of een van de andere Nijmeegse cafés en proef allerlei herfstbiertjes. 

Of ga naar de NBF Bokbierdag op 20 oktober: deze zondagmiddag worden ruim 25 verschillende bokbieren getapt in het centrum van Nijmegen. De deelnemende cafés zijn Café Samson, Café De Mug, Café de Deut, Café de Opera en Freddy’s Beerkitchen.

Wandelen in de bossen

Ritselende herfstbladeren onder je voeten, vallende kastanjes en gestippelde paddenstoelen langs het pad: de N70 natuurwandelroute is prachtig tijdens de herfst. Sla je sjaal nog een keer extra om en begin bij De Heksendans aan de tocht die je over 8 ‘bergen’ in de buurt van Nijmegen voert. Mooi meegenomen: de route voert langs pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg. Loop vooral naar binnen voor een heerlijke pannenkoek met stroop, je hebt het verdiend!

Cultuur snuiven

Het culturele seizoen is weer geopend, duik het theater in! De Stadsschouwburg, LUX en de Lindenberg bieden veel mooie, ontroerende en indrukwekkende voorstellingen aan. Of ontdek de kunst en musea die Nijmegen te bieden heeft. Ook staan deze herfstmaand veel culturele festivals op het programma:

  • Qtopia Queer Arts Festival: van 4 t/m 20 oktober staat Nijmegen in het teken van queer, met beeldende kunst-exposities, workshops, performances, lezingen en feestjes.
  • Buiten Zinnen: dit literaire jongerenfestival vindt plaats van 10 t/m 12 oktober. Overnacht in een tentje in de bieb!
  • Cinekid (LUX): van 14 t/m 18 oktober bekijk je de mooiste kinderfilms en kun je spelen in een gigantische multimediaspeeltuin. 
  • Festival Jazz International Nijmegen: van 24 t/m 27 oktober ontdek je hedendaagse jazz in Nijmegen.
  • 024Geschiedenis: dit geschiedenisweekend van 25 t/m 27 oktober heeft als thema ZIJ/HIJ en wordt afgesloten met de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz.

Herfstkleding shoppen

Herfstkleding shoppen, dat doe je in Nijmegen. Ga eens niet voor de hoofdstraten met de grote ketens, maar slenter door straatjes zoals de Lange Hezelstraat, de Van Welderenstraat en de Bloemerstraat. Hier loop je gegarandeerd leuke concept stores en boetiekjes tegen het lijf. Tip: neem gelijk een kijkje bij de bijzondere Museumwinkel aan de Van Welderenstraat 114 (lees ook ons interview met de eigenaars)! 

Daarna lekker uit eten? Bij bijvoorbeeld Humphrey’s, Dock 17, Brasserie ’t Zotte Lemke, Parkzicht en Regent kun je heerlijk tafelen.

Uit eten - Schuif ook eens aan bij: