Herfstvakantie: tips met de kids

Het is overduidelijk, de herfst is begonnen! Heb je nog geen idee wat je met je kinderen deze herfstvakantie wil gaan doen? Wij zetten onze tips voor je op een rijtje.

Duik in de middeleeuwen bij Museum Het Valkhof

In Middeleeuws vernuft ontdek je welke middeleeuwse uitvindingen wij vandaag nog steeds gebruiken. Zet een middeleeuwse bril op, verdedig je stad of bouw kastelen zoals wij die nu nog kennen. Ga te paard en doe mee aan een lansgevecht, smeed een zwaard of schiet met buskruit. Dans de blaren op je voeten in kleding volgens middeleeuwse mode. Of bekijk de theatervoorstelling en doe mee met de ontdekkingstocht!

Lees meer

Beleef de herfst, maar dan in het donker...
Prachtig gekleurde bladeren, sfeervolle lichtjes, de herfst is een prachtig kleurrijk seizoen! Helaas kan niet iedereen dit zien. Het muZIEum heeft dit najaar een bijzondere herfstbeleving ingericht.Welke obstakels komt een slechtziende tegenkomt tijdens een Nijmeegse stadswandeling? Dat ontdek je tijdens deze activiteit. Is het buiten toch te koud, dan kun je altijd meedoen met de herfstproeverij. Hier geniet je van lekkere herfstchocolade. Kun jij de verschillende smaken thuis te brengen terwijl je niets ziet?

Wat een beestenboel!
Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar in het Afrika Museum is het een echte beestenboel! In het hele museum wemelt het van de dieren, en die weten zich soms goed te verstoppen. In deze speurtocht gaan kinderen met hun ouders en een groot knuffeldier op zoek naar de beesten in het Binnenmuseum. De knuffel wijst de weg langs allerlei schilderijen, beelden en andere kunstvoorwerpen.

Zwieren en zwaaien
Smikkelen van een zoete suikerspin, knuffels grijpen en zwieren in de draaimolen: het kan allemaal t/m 13 oktober tijdens de najaarskermis in de binnenstad! De winkels zijn open, dus ideaal om het winkelen te combineren met een bezoekje aan de leukste kermis in de omgeving!

Op ontdekkingstocht in de wereld van film en media

Bij de herfst hoort natuurlijk ook regen, maar dat is geen reden om er niet leuk op uit te gaan. Ga gezellig met de kinderen naar de bioscoop! Bij LUX kun je deze herfstvakantie kijken, filmen, gamen, spelen, ervaren en beleven. Bekijk de mooiste films en kom spelen in een gigantische multimediaspeeltuin. De films die je hier ziet zijn heel speciaal; de meeste zijn namelijk alleen tijdens Cinekid te zien. Voor of na de film kun je op expeditie: een ontdekkingstocht in de wereld van film en media.

Lees meer

Zing mee!

Je hebt niet altijd zin om actief eropuit te gaan. En dat hoeft ook helemaal niet! In de Stadsschouwburg Nijmegen zijn de leukste kindermusicals te bekijken tijdens de herfstvakantie.

Doornroosje de musical is een musical boordevol aanstekelijke liedjes, vrolijke dansjes en hilarische humor. Verkleed de kinderen voor de Sprookjesverkleedwedstrijd en maak kans op te gekke prijzen. Doornroosje de musical is een erg leuke en adembenemende voorstelling voor de hele familie! Ben jij erbij op 18 oktober?

Op 27 oktober kun je komen kijken naar De Sprookjesboom de musical. Geniet van Roodkapje, Draak, Assepoester en alle andere Sprookjesbosbewoners in deze vrolijke en interactieve familiemusical. Met leuke meezingliedjes als ‘Stampen, Stampen, Stampen’ en ‘Hout Hakken’. Zing, dans en stamp samen mee!

Zwerven door de bibliotheek

Ga je mee op reis door de bieb? Onderweg leer je van alles over taal en kom je allerlei leuke boeken tegen. Maak een zwerftocht door de bibliotheek, doe de opdrachtjes en ontdek een nieuwe (boeken)wereld. Misschien leer je wel een paar woordjes in een andere taal! 

Lees meer

Nog meer uittips voor jong en oud: