Fotoverslag: Oranjepop 2023

Sinds 1999 wordt in Nijmegen Oranjepop georganiseerd: hét Koningsdagfestival in de Waalstad. Elk jaar treden de beste lokale en nationale artiesten op in het Hunnerpark en wordt er ter plaatse genoten van heerlijke drankjes en lekkernijen. Ook dit jaar scheen de zon weer voor Oranjepop, al eindigde het helaas met een domper. Gelukkig heeft onze fotograaf toch nog wat mooie kiekjes kunnen maken!

Op donderdag 27 april was het weer zo ver: het jaarlijkse Koningsdagfestival trapte af in Hunnerpark Nijmegen met een spetterende line-up. Op het Waalpodium opende Bente het festival met een ontroerend optreden. Myra Pilar volgde haar niet veel later op op de Park Stage. Néomi was daarna aan de beurt, waarna The Haunted Youth de show stal op de Waalstage.

Het hunnerpark liep aardig vol. De drank vloeide rijkelijk en ook de iconische hapjes van Café de Plak, zoals kaasgehakt en pizza, werden veelvuldig genuttigd.

Helaas deed zich rond 18.00 uur een stroomstoring voor op het festivalterrein. "We hebben er alles aan gedaan om deze storing zo snel mogelijk te verhelpen, maar helaas bleek na een aantal testen dat er onherstelbare schade was aangericht", schrijft de organisatie op hun website. "We hebben de moeilijke beslissing genomen om Oranjepop vroegtijdig te beëindigen."

Daar lieten de organisatoren het echter niet bij. Vanaf 21.30 uur traden de overige artiesten op in een drukbezochte Brebl, op het Honigterrein. Onder meer Wies, Bumble B. Boy en Fat Dog gaven daar een toegift. Eind goed al goed!

Geen genoeg kunnen krijgen van het festivalgevoel in het Hunnerpark? Op 5 mei wordt daar Bevrijdingsfestival gevierd! Bekijk hier de line-up en koop alvast je kaartje.

 

Fotografie: Henk Beenen