Voorjaarsvakantie: tips met de kids

Het is weer tijd voor een pauze, een vakantie. En gelukkig is het bijna zover! Want de laatste week van februari begint de voorjaarsvakantie. Of de krokusvakantie. Of de carnavalsvakantie. Hoe je het ook noemt, het is een heerlijke week vrij. Ga je met de kinderen erop uit? Lees hier onze tips!

Reis door de voedseltijd in Nijmegen bij de Bastei

Leer bij de Bastei hoe mensen in de stad door de jaren heen voedsel hebben gevangen, verzameld, gefokt, geplant en gekweekt. Speciaal tijdens de voorjaarsvakantie kun je zelfs leren hoe Romeinen kaas maakten! Leuk en leerzaam!

Ontdek vakantie in het donker bij muZIEum

Vrije tijd, iedereen houdt ervan en iedereen geeft er op een andere manier invulling aan. De één sport, de ander leest een boek en wéér een ander schildert. Vele soorten en smaken dus, maar hoe doe je al deze dingen als je blind of slechtziend bent? Kom het ontdekken tijdens de voorjaarsvakantie. De ervaringsdeskundigen van het muZIEum vertellen je er alles over!

Schaatsen bij Triavium ijsbaan

Zin om de vakantie sportief te beginnen? Bij Triavium kan je je volledig uitleven op de drie verschillende ijsbanen. Op vrijdag 17 februari is er een toffe kinderdisco, een feestelijke start van de voorjaarsvakantie. Wil jij schaatsen als een echte pro? Dan kun je in de vakantie deelnemen aan een schaatscursusus en is er Peuter- en Kleuterschaatsen op zondagochtenden. 

Als prins of prinses in Kasteel Hernen

Ben jij benieuwd naar hoe mensen vier eeuwen geleden leefden? Neem een kijkje in het leven van de 17e -eeuwse bewoners van Kasteel Hernen! In het weekend van 25 en 26 februari wordt er een prinsen- en prinsessencursus georganiseerd. Kinderen leren dan deftig buigen, keurig praten, koninklijk zwaaien en nog veel meer! Ook voor (groot)ouders is er vanalles te beleven, zoals de route met de pratende lantaarn bewandelen en de show over de verdwenen toren van kasteel Hernen bezoeken. 

3x naar het theater in de voorjaarsvakantie

1. Op muzikale reis met Jeritza Toney (3+)

19 februari in De Lindenberg

Hou je van muziek? Hou je van bewegen? Van zingen en gezelligheid? Dan ben je bij Jeritza Toney aan het juiste adres. De rasverteller en muzikante neemt iedereen vanaf drie jaar mee op een heerlijke, avontuurlijke muzikale reis.

2. De Efteling-musical: Jokie en Jet, reizen is een feestje! (2+)

26 februari in de Stadsschouwburg

Waan je in de feestelijke wereld van de bekende Efteling-karakters Joke en Jet en ga mee op wereldreis. Ze vliegen naar allerlei landen over de hele wereld, van het warme Italië tot het koude Antarctica. Door enkel een ticket voor de show te kopen, vlieg jij met ze mee!

3. Tessa Zoutendijk & Clara de Mik: Peuterpret (2-4)

26 februari in De Lindenberg

Een viool, drums en percussie! Tessa stijkt op haar viool en Clara speelt op de drums, samen verzorgen ze een muzikaal spectakel voor de kleinste muziekliefhebbers. Dat moet wel een heel vrolijke Peuterpret worden!

Carnaval vieren 

Lekker carnaval vieren in de vakantie? Ga dan op  21, 22, 23 en 24 februari naar de Carnavalssport Instuif XXL in de SportQube! Salto's springen in de Springzaal, balanceren op balken, duikelen over de bruggen in de Turnzaal of 'kick the moon' in de Free Runningzaal. De trainers en assistenten van De Hazenkamp Gymsports zijn er natuurlijk bij om te helpen. 

Sla je het knotsgekke feest dit jaar liever over, maar ben je wel op zoek naar een plek waar de kinderen hun energie kwijt kunnen? Bezoek dan Jumpsquare Nijmegen! Ook de jongste stuiterballen kunnen tijdens het "mini-jump" programma samen met de ouders of begeleiders springen, rollen en vallen zonder dat de grote jumpers in de weg staan.

Speurtochten in de natuur

Ga je liever een frisse neus halen in de voorjaarsvakantie? Combineer een heerlijke wandeling in het bos met een van de speurtochten in Nijmegen, zoals de Kabouterroute van Beek-Ubbergen, of de struintocht door de Ooijpolder. Of bezoek de mooie natuurtuin Goffert, waar alle speurneuzen op zoek kunnen gaan naar kleuren, geuren, geluiden en kleine diertjes.

Sluit de dag af met een lekker diner!

Niks is zo fijn als een lekker hapje eten na een heerlijk uitstapje met de kids. Schuif aan bij 't Hoogstraatje of vaar mee op de Pannenkoekenboot voor een lekkere pannenkoek of kies voor één van de andere restaurants uit het ruime aanbod van Nijmegen. 

Ontdek hier culinair Nijmegen

Dit vind je misschien ook leuk...