Voorjaarsvakantie: tips met de kids

Het is weer tijd voor een pauze, een vakantie. En gelukkig is het bijna zover! Want de laatste week van februari begint de voorjaarsvakantie. Of de krokusvakantie. Of de carnavalsvakantie. Hoe je het ook noemt, het is een heerlijke week vrij. Ga je met de kinderen erop uit? Lees hier onze tips!

Verhalen en workshops in Afrika Museum

Deze voorjaarsvakantie is er een speciaal programma bij het Afrika Museum! Het boek ‘Op de rug van Bigi Kayman' is verschenen in november 2021 en is het eerste boek over slavernij voor kinderen onder de tien jaar (7+). Schrijfster Henna Goudzand Nahar en illustrator Hedy Tjin komen naar het museum om zelf over het boek te vertellen en een workshop tekenen te geven. Ook is er een workshop waar je zelf een handpop maakt van één van de hoofdpersonen.

Ontdek vakantie in het donker bij muZIEum

Vrije tijd, iedereen houdt ervan en iedereen geeft er op een andere manier invulling aan. De één sport, de ander leest een boek en wéér een ander schildert. Vele soorten en smaken dus, maar hoe doe je al deze dingen als je blind of slechtziend bent? Kom het ontdekken tijdens de voorjaarsvakantie. De ervaringsdeskundigen van het muZIEum vertellen je er alles over!

Op zoek naar de Gouden Engel in De Bastei

Nine de Non en Govert Goudsmid hebben een gouden engel in De Bastei verstopt, zodat hun vijanden het goud niet in handen krijgen. Maar nu zijn ze de code van het cijferslot vergeten! Kun jij ze helpen om de Gouden Engel terug te vinden? Deze gratis speurtocht door het hele museum is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Avonturen in Kasteel Hernen

Ben jij benieuwd naar hoe mensen vier eeuwen geleden leefden? Neem een kijkje in het leven van de 17e -eeuwse bewoners van Kasteel Hernen! In het weekend van 19 en 20 februari kom je deze bewoners op verschillende plekken tegen. Maak je uitstapje nog spannender en doe mee met het schatkistenspel, waarbij je door verschillende opdrachten te doen de cijfers van de geheime code verzameld om de schatkist te openen. Wat zit er in?

3x naar het theater in de voorjaarsvakantie

1. Jeroen Schipper, Na-Aperij (2+)

6 maart in De Lindenberg 

Muziek is niet alleen om naar te luisteren. De vrolijke liedjes van Jeroen Schipper, winnaar van de Willem Wilminkprijs 2019, nemen kinderen mee in een muzikale totaalbeleving. Dit swingende concert is daardoor een echte verrijking op allerlei gebieden, maar vooral een heerlijk muzikaal feestje dat de kleintjes nog lang zal bijblijven!

2. Ah, Capella - Moggûh! (6+)

6 maart in De Vereeniging 

Hoe klinkt lekker eten? Hoe klinkt het als je boos bent? Hoe klinkt verdrietig? Hoe klinkt verveling? Hoe zing je geluk? Allemaal zaken die aan de orde komen tijdens de voorstelling Moggûh!

3. Theatergroep Kwatta - Metamorfosen (8+) 

13 maart in Theater Het Badhuis

Deze voorstelling is iets na de voorjaarsvakantie, maar zeker het bijwonen waard! In De Metamorfosen rollen goden en mensen over elkaar heen. Ze vechten en kussen, pesten en gluren. Er vloeit bloed, er vloeien tranen. Maar wat heeft dat met ons te maken? 

Carnaval vieren 

Lekker carnaval vieren in de vakantie? Ga dan op 1, 2 en 3 maart naar de Carnavalssport Instuif XXL in de SportQube! Salto's springen in de Springzaal, balanceren op balken, duikelen over de bruggen in de Turnzaal of 'kick the moon' in de Free Runningzaal. De trainers en assistenten van De Hazenkamp Gymsports zijn er natuurlijk bij om te helpen. Meer carnaval? Houd onze carnavalspagina in de gaten voor de laatste updates.

Speurtochten in de natuur

Ga je liever een frisse neus halen in de voorjaarsvakantie? Combineer een heerlijke wandeling in het bos met een van de speurtochten in Nijmegen, zoals de Kabouterroute van Beek-Ubbergen, of de struintocht door de Ooijpolder. Liever een wandeling door de stad? Bekijk samen de bezienswaardigheden van Nijmegen of bewandel eens de Walk of the Town! Je ontdekt iedere keer iets nieuws. 

Sluit de dag af met een lekker diner!

Niks is zo fijn als een lekker hapje eten na een heerlijk uitstapje met de kids. Schuif aan bij 't Hoogstraatje of Eatery The Pancake voor een lekkere pannenkoek, of kies voor één van de andere restaurants uit het ruime aanbod van Nijmegen. 

Ontdek hier culinair Nijmegen

Dit vind je misschien ook leuk...