Voorjaarsvakantie

Het is weer tijd voor een pauze, een vakantie. En gelukkig is het bijna zover! Want de laatste week van februari begint de voorjaarsvakantie. Of de krokusvakantie. Of de carnavalsvakantie. Hoe je het ook noemt, het is een heerlijke week vrij. En wij hebben de beste tips voor je op een rij gezet. Of je nu op pad gaat met je vrienden, je partner of met de kids, er is genoeg te doen deze vakantie. 

Op pad met de kinderen

Je begint de vakantie goed met de voorstelling De Rover (4+) op zaterdag 22 februari. De Rovers is een tekstloze voorstelling, boordevol livemuziek. Ga je toch liever naar een interactieve dansvoorstelling over fantasie, samen spelen en samen delen? Bezoek dan op zondag 23 februari Zelluf (3+)

Doordeweeks ontdek je in de tentoonstelling Middeleeuws Vernuft welke middeleeuwse uitvindingen we vandaag de dag nog steeds gebruiken en ervaar je hoe mensen in de Middeleeuwen leefden. Om de vakantie af te sluiten, ben je op zaterdag 29 februari welkom in Bibliotheek De Mariënburg voor het gratis Kletskoppen Kindertaalfestival, waar je spelenderwijs ontdekt hoe taal werkt. Of verwonder je op zondag 1 maart tijdens de adembenemende circustheatervoorstelling Wirwar (6+),  vol spectaculaire acrobatiek, risico en humor.

En staat het muZIEum ook al een tijdje op jouw bucketlist? Maar ben je nog steeds niet geweest? Van 15 februari t/m 1 maart 2020 kan je met je gezin, familie of vriendengroep het muZIEum bezoeken en is iedere 4e persoon in het gezelschap gratis.

Ga je liever met je partner of vrienden op stap? - Ook dan hebben we een stapel tips voor je!

Pleinvrees komt weer naar Nijmegen! 

Na 1.000 verzoekjes en liefdesverklaringen durft Pleinvrees de Amsterdam bubbel weer even te verlaten; Pleinvrees gaat on tour in 2020! De tour reist op 29 februari 2020 door Nijmegen.

De Ramadan Conference 2.0

Sinds 2019 hoort De Ramadan Conference thuis in het rijtje van conferences. Na een succesvol debuut met een uitverkochte theatertour zijn Najib Amhali en Anuar terug.

Productiegroep Nijmegen speelt American Beauty

Productiegroep Nijmegen bouwt aan een stevige traditie van toneelbewerkingen van filmhuisfilms van rond de eeuwwisseling. Nu zet het gezelschap haar tanden in het met 5 Oscars bekroonde American Beauty van Sam Mendes uit 1999.

Wintertuinsessie Merel van Slobbe: poëzie buiten de bundel

Er is instagrampoëzie, poëzie in zines, poëzie op straat, op het podium en op festivals. Op donderdag 27 februari gaat Merel van Slobbe in gesprek over nieuwe vormen van poëzie en verkennen de toekomst. 

Voor jong en oud: CARNVAVALLUH!

De hele stad staat op z'n kop als Nijmegen tijdens carnaval tijdelijk in Knotsenburg verandert. Prins Carnaval heeft dan 4 dagen lang even alle touwtjes in handen. De eerste dag van de carnaval start altijd om 11 uur met de sleuteloverdracht, vanaf dan is het feest in Nijmegen. Het Marikenpaleis op de Grote Markt en de Vereeniging zijn grote trekkers voor carnavalvierend Nijmegen. Ligt jouw 'pekske' al klaar?

Ga je ook?

Sluit de dag af met een lekker diner!

Nijmegen heeft een gevarieerd aanbod van restaurants om lekker te eten en drinken. Snel of chique, biologisch of vegetarisch, uit de wok of van de grill, Hollandse pot of uitgebreid Chinees, iedere smaak wordt bediend. Ben je op zoek naar dat ene restaurant in Nijmegen met de meest gedurfde kaart, de mooiste inrichting en ligging of met de aardigste bediening? Bekijk dan het overzicht van de beste eetgelegenheden van Nijmegen. 

Ontdek hier culinair Nijmegen

Blijf je slapen?